Nyårsplanerna spikade...!

Det känns väldigt bra att jag har nyårsplanerna uppstyrda i tid i år. Känns som om nyårsafton brukar kunna vara lite överskattat, att man slits med vad man ska göra fram och tillbaka tills dagen innan, om ens då.  Men i år är allt spikat och klart in i minsta detalj hela två dagar innan den stora dagen.


I år bjuder Sandra på nyårsmiddag/partaj. Vi ska vara ca 12 pers hemma hos henne och äta en trerätters middag och dricka gott och bara ha det hur trevligt som helst. Vi ska hjälpas åt lite med maten så att inte hon och Alex ska behöva fixa allting.



Kvällens meny är i alla fall nyss spikad på telefon:


Välkomstdrink + goda snittar


Förrätt: Asiatisk skaldjurssalsa


Varmrätt: Smördegsinbakad oxfilé med gorgonzola, hasselbackspotatis och rödvinssås


Efterträtt: Cheesecake med färska bär och frukt


Och självklart ska vi ha en stor ostbricka ;)



Jag kan knappt bärga mig nu, så gott det låter...



Det ända kruxet med kvällen är att jag måste försöka lura med mig älsklingen dit. Han har redan lovat bort sig själv till min lillebror den kvällen, men jag tycker att han borde vara med mig i stället. Till saken hör att jag först har sagt att jag bara skulle fira nyår med mina tjejkompisar, men nu blev ju det firandet till världens parmiddag och då känns det ju inge roligt att komma själv. Tycker dessutom att han tillbringat lite för mycket tid med Max på sistone, de var på bio i torsdags kväll, i dag (nu) är det ute på krogen eller nån fest eller vad det nu är, och dessutom nyår. Visst är det roligt att de kommer bra överens, men han behöver ju inte träffas Max mer än mig...suck...


Nu ska jag sova, för i morgon ska jag upp tidigt och tapetsera...


Målat tak...

Jag och mamma håller på att renovera hennes sovrum, så här i mellandagarna då man annars skulle kunna legat på soffan och myst.




Luli målar tak
(det blev tokvarmt av alla
strålkastare om ni funderar
över valet av klädsel).
Det är i alla fall kul att
använda sina fina
"jobbarbrallor" lite ibland.


I'm back :o)

Okej, julen är över och förhoppningsvis min bloggtorka också. Jag har tagit lite jullov från bloggen. Men nu är jag tillbaka :o)


Julen var i alla fall alldeles...alldeles...underbar!... Aksungen!!!! Nä skoja bara.


Som förväntat fick jag bara hårda klappar, men nu har jag dock allt man behöver i ett framtida kök, i alla fall om man lägger ihop det med allt som Dennis fick...


Årets julbild på mig och Max:

image141


Alla julklappar inköpta...

I går kväll slog jag och Dennis in alla våra julklappar, samtidigt som vi drack glögg, åt pepparkakor och lyssnade på julmusik, riktigt hög mysfaktor var det på den stunden. Känns däremot lite konstigt att jag är klar med alla julklappar flera dagar innan julafton, det hör ju inte till vanligheten. Det känns nästan som om man vill åka in till stan och handa en till julklapp till alla, bara för att får känna lite på den julhandelsstressiga atmosfären i butikerna. Fast det tillåter tyvärr inte min plånbok.


Själv har jag bara önskat mig "saker till mitt framtida hem" i julklapp, så det blir nog bara hårda klappar i år.


Snart ska jag och bror åka till Tyresö C. Vi ska gå på Systemet, handla mat på ICA till mammas kalas i morgon och gå runt och titta på lite annat smått och gott...


Grattis Mamma!


I dag fyller älskade lilla mammsen år. Grattis!!! :o)



Liten helgrapport!

I dag har jag varit på öppet hus för alla anhöriga på lillebrors lump, en väldigt intressant upplevelse måste jag säga. Han var så fin i sin nya permiskostym, det var inte utan att man blev alldeles jättestolt...




Sen på kvällen har jag, mamma, mormor, moster och Dennis varit på konsert; Peter Carlsson och de blå grodorna. Helt OK var det, fast det var bäst när han snackade i mellan låtarna, musiken skulle man nog helst ha varit några år äldre för att uppskatta till fullo.


Nu måste jag sova, så att jag orkar med resten av den intensiva späckade helgen. I morgon på dagen ska jag och Dennis in till stan och handla klart alla våra julklappar, skulle vara skönt om vi lyckades så att man har det överstökat. Jag har några klappar kvar att köpa till min släkt, och sen har vi väl i princip alla i Dennis släkt kvar, eftersom han är lite trög på den fronten.


På kvällen ska jag hem till Hanna på tjejmiddag, och sen blir det förhoppningsvis en utgång. Den andra utgången för den här veckan, och typ tredje på hela hösten ...hm...hoppas min lilla nuförtiden ovana kropp pallar ;) För övrigt var julfesten i skolan i onsdags riktigt lyckad, jag gick in för fullo i min utklädnad som "juliagranen" tills någon gång vid tre då jag fick tokont i mina fötter, har aldrig upplevt denna extrema smärta förr. Kunde knappt förflytta mig ett steg utan att vilja börja böla. Jag hade nämligen högklackat på mig, för typ första gången i mitt liv. Så där sprack vår plan om att vara ute tills sju och då gå på Kungsholmens kyrkas luciatåg. I stället fick det bli en hamburgare på Max, och sen hemfärd. Var ändå inte hemma förrän kvart över fem, eftersom jag fick gå i slowmotion (ett steg i taget) från busshållplatsen och hem, pga. smärtan. Undra om jag ska våga mig på de där skorna i morgon igen, mina fötter kanske har vant sig nu?



Söndagen bjuder förhoppningsvis (om jag är i form) på julshow i ishallen. Dennis lillasyster Fanny ska visa upp sig med sitt nya Team. Känns som om det vore kul om jag pallrade mig iväg på den där showen, för det känns som att det har blivit till lite av en jultradition, då jag varit där de senaste 5 åren. Sen på eftermiddagen är det KM i simhallen, kul!


Hektiskt..

Förlåt om jag är en sjukt dålig bloggare just nu, men det är så mycket som händer just nu att jag knappt har tid att sova...

Snart ska jag i alla fall iväg på julfest i skolan  :o)

Återkommer i morgon då jag förhoppningsvis kommer att ligga hemma framför datorn och må sisådär bra...

Göteborg i morgon...

I morgon bär det av till Göteborg med mina små simtjejer Vendela och Annalee. Vi ska simma SumSim (Ungdoms SM typ), eller rättare sagt de ska simma, jag ska hejja!   


Vi ska bo på hotell vilket innebär god hotellfrukost :o) och ska även försöka hinna med att besöka julmarknadenLiseberg mellan all simning. Ska bli riktigt mysigt!

image136

Pissväder!

Fy fabbe för dagens väder säger jag bara!


Blir på så sjukt dåligt humör när det är så här

pissigt regnigt och mörkt. Tänk om allt regn

som kommit i dag kunde varit snö i stället...

image135


Plugg och scones i morgon...

I morgon kommer Madde och Phia hit, vi ska göra vår inlämningsuppgift i beskattningsrätt. Jag ska gå upp tidigt och baka scones som vi ska äta till frukost när de kommer, mums.

image133


Första Advent

När första ljuset brinner
står julens dörr på glänt
då gläds vi åter alla
att fira få advent


Hoppas att alla har haft en mysig första advent,
det har i alla fall jag :o)


image132