Läsa...

Nu måste jag sätta mig ner och läsa lite i min torra Beskattningsbok tills det är dags att hoppa in i duschen. Phia ringde precis och varnade mig för hur tråkigt kommande kapitel är  =/

image130 Tagen av Phia

Makaronipudding

Jag och Max åt precis en kolossalt god makaronipudding ihopsvängd av mig. Det är ju en sjukt underskattad maträtt, som man borde äta som "vardagsmat" betydligt oftare.

image129


Solstorm + Dionysos

I kväll ska älsklingen och jag gå på bio och sen gå ut och äta :o) Han har känts lite nere den senaste veckan så han behöver muntras upp lite. Vi ska se på Solstorm med Izabella Scorupco och Persbrant. Och sen äta på Dionysos, en jättebra och mysig grekisk restaurang på Bondegatan på Söder. Jag har ätit där flera gånger förut, men mesig som jag är går jag hellre dit igen och vet att vi blir nöjda, än att pröva nått nytt. Tycker om att pröva nya restauranger som jag hört gott om från andra, men inte bara att välja någon från någon lista i någon restaurangguide typ. På Dionysos har de i alla fall väldigt smaskiga förrätts röror som ni måste pröva om ni går dit någon gång...



image127
   
image128


YYYEESS!!!

Äntligen har jag lyckats få igång vårt trådlösa nätverk här hemma så att jag kommer in på Internet på min bärbara dator. Vi bytte från Tele2 till ComHem för typ 3 månader sen, och sen dess har jag inte kunnat komma in på nätet på min älskade lilla dator, sen den har bara legat på hyllan och blivit dammig. Men nu ringde jag nyss och pratde med nån norrlänning på D Link som fick det att fungera. Jippi! Känner mig alldeless lycklig :o)

Hängig

I dag känner jag mig lite trött och hängig, och så har jag ont i halsen också. Tror att det är mina simbarn som har smittat mig, fy dem. Får bara ta det lugnt i dag och äta Bafucin och Alvedon och dricka c-vitamin brus.


image120image121image123



Om några timmar ska det komma hem en norrlänning, en smålänning, en dalmas och en göteborgare till och dricka öl. Det är Max som ska fira med sina lumparkompisar att det har blivit dykare nu. De hade tydligen värsta ceremonin i går, och så fick de en halslänk i form av en liten silvergroda (dykargrodan) som alla dykare inom försvaret får. Men den lilla grodan ser väldigt oseriös ut, som typ Skurt, och jag höll på att köra av vägen av skratt när han visade den. För de få som vet vad den där grodan symboliserar så är det ju ganska tufft att ha den runt halsen, men alla andra kommer ju tycka att det ser jättelarvigt ut. Så om ni undrar varför min bror har en töntig liten groda runt halsen så vet ni nu varför.  Ska försöka ta ett kort på den lilla grodan senare, så att ni förstår vad jag menar.


Demonstration mot galleria på Odenplan

I går när vi passerade Odenplan på väg hem från skolan reagerade vi på att det hängde ett stort rött lakan ut ifrån ett fönster i en av lägenheterna där. När vi tittade oss omkring hade alla lägenheter runt Odenplan hängt ut röda lakan eller handdukar från sina fönster. Såg väldigt roligt och märkligt ut, ungefär som på Medeltiden. Vi blev så nyfikna på varför de gjorde detta så vi gick och frågade tanten i kiosken där. Hon berättade att de gör det för att demonstrera mot den nya gallerian som de planerar att bygga där. Hon frågade om vi ville skriva på en protestlista, men kände jag inte att jag hade någon anledning till att göra. För mig får de gärna bygga en galleria där, alltid kul. Speciellt om den hinner bli klar medan vi fortfarande går i skolan, då man passerar där dagligen. Annars känns det ju inte som att man är på Odenplan så särskilt ofta. Fast samtidigt kan jag förstå om de som bor där inte vill ha en galleria utanför fönstret, då det säkert drar dit ännu mer folk och stökigheter. Kanske borde skrivit på för deras skull.  Å andra sidan kan jag tycka att om man nu ska bo i stan får man vara beredd på sånt här, det är väl därför man bor i stan, vill man ha frid och lugn och ro kan man ju flytta ut på landet.

image117


Peakutförsäljning

I natt vaknade jag och spydde, trodde först att jag hade fått den omtalade vinterkräksjukan, men direkt efter så mådde jag bra och när jag vaknade i morse mådde jag fortfarande bra :o) Kul att veta va, hehe... Det var i alla fall riktigt skönt att det inte blev nått långdraget illamående, för det har jag inte tid med, känns som om det är mycket skoj som händer nu...


Tidigt i morse åkte jag Phia och Madde ut till Djugården för att vara först på plats när peakutförsäljningen slog upp dörrarna klockan 8.00. Vi var definitivt inte ensamma där kan jag lova. Fy vad hysteriskt! Jag hittade i alla fall lite smått och gott, så jag gick inte upp i ottan förgäves. Men vi var tvungna att stå i kö i 1 timme och 10 minuter.


image115


Efter denna pers åkte vi till Waynes på Kungsgatan och åt frukost, pratade och fördrev några timmar. Jag åt en bagel med räk- och parmesanröra, mums. Älskar Waynes!


image116


Snart är det simning, och sen ska jag på julbord på jobbet. Känns dock lite tidigt med julmat, är ju inte ens december än, men vag gör man åt det.? Hoppas det blir trevligt i alla fall, julmat kan man väl i och för sig aldrig få för mycket av. I alla fall inte laxen och julmusten ;)


Dagens Ät Tips!

ÄT:


image113

Upptäckte denna läckra dessert eller vad man nu ska kalla det för alldeles nyligen. Väldigt simpelt; blanda pulvret med mjölk, häll upp i fina glas och ställ in i kylen en halvtimme. Vips så har du en riktigt smarrig efterrätt på finaste middagsbjudningen, likväl som i din ensamhet sitta och långsamt smaska på med en liten sked framför tv:n en vanlig simpel onsdag.





ÄT INTE:


image114

Eller drick rättare sagt inte Zoégas nya Julblandning den är inte det minsta god, beskt och stark, men ändå blaskigt på nått sätt, och en riktig frän eftersmak. Och i dag när jag satt i kassan på Ica gick var och varannan kund på den fina julförpackningen, och tänkte att "den här kan ju vara kul att prova", precis som jag. Men de vet inte vad som väntar. Kanske ska tillägga att jag gillar Zoégas övriga smaker,  typ Forza som vanligen dricker, det är inte Zoéga jag dissar, utan just den här smaken som de lurar i folk.


AndraAvenyn...

Jag har verkligen blivit helt besatt i tv-serien Andra Avenyn. I början tyckte jag att det var rena skitserien, men nu kan jag verkligen inte släppa den, går omkring och längtar till söndagarna då nya avsnitt släpps på svt.se. Det är så himla skönt också att dagens teknik ger oss möjligheten att följa serien på nätet, skulle aldrig kunna följa den 3 kvällar i veckan på en bestämd tid.

Jag kan rekommendera alla att titta igenom alla avsnitten på nätet om ni ligger hemma och är sjuk någon dag, eller inte har något bättre för er. Förvänta er inget superskådespeleri de fösta 10 avsnitten, men sen när ni lär känna karaktärerna är ni fast, jag lovar. Tycker ni inte att det är det minsta bra efter avsnitt 30 kan ni kanske ge upp, och inse att ni inte har samma simpla smak som jag. 

 Andra Avenyn är ungefär som svenska OC, eller 2007 års Tre Kronor eller Skilda Världar.

image110
                                                  image111
                                                                                                  image112


Prison Break

I måndags när jag och mammsen skulle se på Prison Break var vi båda så trötta att vi somnade efter 5 minuter. Men som tur var spelade vi in det åt Max då. Så nu har vi precis sett på förra avsnittet, så att vi ligger i fas till morgondagens spännande fortsättning.


Den är verkligen bra och spännande den där serien, och dess utom "snygg" att titta på. Är dock vvääldiggt besviken på att Sara är död. Först trodde jag bara att det var en fejk grej, och att det snart kommer att visa sig att det inte var hennes huvud eller nått liknande. Men nu har jag hört ryktas om att hon är med barn, och därför inte kan vara med längre. Typiskt! Alla bra ska alltid försvinna ur tv-serier.  

image109

Jag kan donera mina organ...

Precis nyss gick jag in på http://www.livsviktigt.se och anmälde mig till donationsregistret. Godkände att man får ta mina organ när jag dör, i fall de kan rädda livet på någon annan. Har alltid känts självklar för mig att göra det, men samtidigt är jag så skrockfull så att jag inte vågat anmäla mig, eftersom jag tror att jag kommer dö i morgon då, bara för att jag gjort det. Men nu är det gjort i alla fall. Hoppas jag vaknar i morgon...


Antalet registrerade donatorer i Sverige i dag räcker inte för att fylla behovet av organ till alla de patienter som väntar på en transplantation, så anmäl dig du också! Kan inte komma på ett bra argument till varför man inte vill donera...


Omenmånad...

...är det julafton, wwee :o)
 
Längtar.. Eller man ska inte längta, jag vet, man ska njuta av nuet. Men jag kan väl få längta lite tills nästa söndag i alla fall, då det är första advent vilket är lika med julfeelings..




Min jullook last christmas
Sen belv det fluffhår, det var inte lika fint...

Guitar Hero

I går släpptes Guitar Hero för Playstation 3, och självklart skulle det inhandlas av pojkvännen på störrt. Så gårdagskvällen bestod mest av muppigt "gitarrspelande". Väldigt svårt men ganska rolgt faktiskt, roligare än vad jag trodde i alla fall. Men det är ju inte som SingStar som är det ultimata förfestspelet, man blir ju bara bättre och bätte ju längre kvällen går ;). Men på det här måsta man ju vara 100 % nykter för att överhuvudtaget klara en ton. Är det för övrigt någon som vet när SingStar kommer till Playstation 3? Borde ju komma innan jul tycker man ju... 

Gud nu när jag började tänka på SingStar blev jag väldigt sugen på att festa lite. Känns som om min tillvara varit väldigt tofflig på senaste tiden. Kan i alla fall se fram emot den 15 december, då vankas det tjejkväll + utgång :o)


image106

Lång dag i dag...

Det ser ut att bli ännu en heldag i dag... Med det menar jag att man åker iväg tidigt på morgonen, och inte kommer hem förrän det är dags att gå och sova. Men detär väl härligt, att man inte har långtråkigt.


Seminarie 9-13, om Kapitalinkomster


Sitta kvar i skolan och göra inlämningsuppgift med Phia och Madde, eller vi ska sitta på Kräftriket myyssigt :o)

Träna, skivstång

Simträning. Dagen pass: 100 150 200 300 400 800 1500 800 400 300 200 150 100, sista 400, 200 och 100 uppifrån på tid. Nu blir vi nog inte så många på träningen när passet skrivs ut här innan, haha. Men Malin och Annalee och ni som läser, banga inte ur, ladda med pasta i stället. :o)


Lars Winnerbäck

I dag har jag klippt mig, blev väl fint, men det blir det ju alltid precis efter man gjort det, när de har stått och fönat och fixat i oändlighet. Kan återkomma om min verkliga åsikt om resultatet när jag har tvättat håret och fönat det själv. Efter klippningen gick jag på stan och åt lunch med Hanna, kul och trevligt, kändes som om det var länge sen vi sågs nu.


Sen var det simning. Mitt under min träning ringde Dennis och frågade om vi inte skulle försöka få biljetter till Lars Winnerbäck i kväll. Det fick vi :o) Så kvällen tillbringades i Anexet med  Lars och Co, riktigt bra var det! Kul att förgylla en onsdagskväll lite sådär impulsartat...
 

image105

Klippning inbokad...

I morgon kl. 11 ska jag få bukt med mitt burr. Så skönt! Ska försöka göra nått lite mer drastiskt än jag brukar när jag klipper mig, så att det i alla fall syns att jag klippt mig :o)


image104

Fortis vs. Vuxen

Har gjort två tester så här på mogonkvisten. Det första var ett fjotistest: http://www.fjortispoang.se , jag var tydligen 19 % fjortis, hm...

Sen gjortde jag även ett "hur vuxen är du ?" test: http://www.vuxenpoang.com och då skulle tydligen min egentliga ålder vara 30 år. Hjälp! Jag bor liskom fortfarande hemma och ändå kommer jag upp i den åldern. Måste vara nått fel, eller så betyder detta att jag håller på att bli tant (kanske i och för sig inte var något nytt), men ändå...

Om jag känner efter själv så känner jag mig nog som 30 % fjortis och 70 % vuxen. Eller inte fjortis kanske, men 14 år, om det nu är någon skillnad.

Nu ska jag se på Andra Avenyn, sen ska jag träna kl. 12 med Helena, och sen är det lite plugg som gäller innan jobbet kl 17.


Jag är bäst ! ! !

Jag fick VG på min affärsjuridiktenta, Jippie!!! Så himla skönt...


Aguarapid, Barkaby och Kista

I dag gick jag upp kvart över sex, trots att det var lördag, och åkte till Eriksdalsbadet för simtävling. Jag sov hos Dennis och min lille bil har gått sönder, så han var snäll och gick upp även han och skjutsade mig. Tävlingen gick jättebra, men den fortsätter även i morgon bitti, och sen är det final i morgon kväll.


Efter tävlingen åkte jag och Dennis till Barkaby Outlett, för förra helgen när jag var där bara en snabbis och sprang ett varv i alla butiker på tio minuter tyckte jag att det kändes som om de hade massor med fina kläder till fyndpriser, men i dag var det precis som vanligt när man åker dit, hittade inte nått kul. Åkte i stället till Kista och åt och gick ett varv där.


Denna fina adventsstjärna nedan hittade jag i alla fall :o) Tänker ha den uppe och tänd redan nu i mitt rum, för det är så himla mörkt där då min taklampa är trasig (sedan ett halvår tillbaka) och det är ingen som fattar vad det är för fel på den. Och nu när det är så mörkt ute så är det lite jobbigt att trava sig fram i mörkret till sänglampan längst in i rummet för att kunna se något.




I morgon är det som sagt simtävling igen hela dagen. Men mellan pausen ska jag kanske åka till Sofie och hälsa på i hennes nya lägenhet i skatteskrapan, eller nya och nya, hon har bott där sen sommarn, men jag har inte varit där än. Ska blir kul att se hur hon har det, så hoppas det lir av...


Nu ska jag äta Italiensk Kycklingpasta, och sen se på Underbara Älskade som vi har hyrt...


Martonspinning =o)

I går var jag Dennis och Jörgen på ett maratonspinnpass, det ni! Som tre vanliga spinnpass efter varandra, höll på i tre timmar. Riktigt roligt var det faktiskt, fast i dag har jag lite ont i rumpan...


World Cup

Nu har jag verkligen en otrolig bloggskrivartorka igen. Det blir så så fort man inte uppdaterar varje dag, då släpper man liksom det här.


Snart ska jag och min simmare Vendela åka iväg på SumSim middag och sen gå på Världscupen i simning i Eriksdalsbadet tillsammans med en massa andra simmare och tränare från Stockholm. Stockholm Simförbund bjuder alla SumSim kvalade simmare och deras tränare på detta, och eftersom Vendela simmade så himlans bra nu i helgen får vi följa med :o) Hoppas att det blir trevligt, och att det blir en häftig tävling att titta på. Skulle ju inte vara dumt att få vara med om ett världsrekord eller två. Synd bara att Nystrand simmade 100 frisim i går och slog nytt Europarekord, det skulle jag vela sett.


Onsdagen den 7 november

låg och snoozade i nästan en timme

gick upp

åt gröt

drack kaffe

läste DN

kollade mailen

skrev ut lite skolpapper

duschade

sminkade mig

klädde på mig

sprang till bussen

missade bussen

gick ett varv på Vivo i väntan på bussen

tog bussen till Gullmars

sen t-banan till Medborgarplatsen

träffade Sara

lämnade några böcker

önskade trevlig resa

gick en promenad till ringen

försökte hitta en bra restaurang tills nästa onsdag

köpte en tröja på MQ

tog t-banan till skolan

ringde älsklingen

ringde mamma

träffade Madde

gick på toa

föreläsning om skatt

köpte kaffe + bulle 15 kr på Pressbyrån

forts. föreläsning om skatt

vart tvungen att åka tidigare pga träning

t-banan tillbaka till Gullmars

sen bussen till simhallen

pratade lite med simbarnen

tränade dem

hade fruktstund med dem

träffade Dennis

åt middag på Hörnet

pratade

tänkte hyra film

kunde inte komma överens om någon film

köpte bara Ben Jerry´s glass i stället

åkte hem till soffan

ensamma hemma

mamma på tjejmiddag

svullade glass

såg på Heroes

drack te

såg på Fråga Olle

borstade tänderna

"myste" lite

älsklingen sover som en stock

jag är pigg som en murt

bloggar

...




Unga, söta och glada... <3


Dagens I-landsproblem

I dag när jag kommer till jobbet sitter följande lapp på dörren:


"Nu är det dags att välja, vill du jobba Jul eller Nyår i år?

Skriv upp vad du vill här senast denna vecka..."


Jaha, om man vill vara ledig både julhelgen och nyårshelgen då? :(

Jag kan verkligen inte tänka mig att jobba på självaste julafton, never! Det är ju tveklöst årets bästa och mysigaste dag. Den dagen man lever för hela året (typ). Skulle man inte komma hem för än vid fyra skulle man ju missat allting, i alla fall i vår släkt där träffas redan klockan elva. Okej, nu tycker ni säker att jag är larvig som älskar julen som ett litet barn, men det struntar jag fullständigt i. Kanske skulle kunna tänka mig att jobba dagen innan julafton, och juldagen och annandagen, men inte självaste julafton.


Men samtidigt har jag jobbat på nyårsafton och nyårsdagen de senaste två åren, och det är ju extremt tråkigt det också. Man känner sig ju som årets tråkigaste människa om man ska "ta det lugnt" på självaste nyårsafton. Tidigare har jag tänkt att nyårsafton är överskattat? Men det kanske är för att jag ser tillbaka på alla nyårsaftnar när man var typ 15 och började planera inför den kvällen redan i september, och sen blev allt ändå bara en flopp varje år tillslut. Nu borde jag ju ha kommit upp i den åldern då man kan ha riktigt roligt på nyårsafton igen, tror ni inte det? Känner i alla fall att jag måste få prova i år...


Skulle vilja säga att jag kan jobba julhelgen förutom julafton, och nyårshelgen förutom nyårsdagen, och bara till högst 17 på nyårsafton. Men så kan man naturligtvis inte säga, då skulle väl alla göra det. Men samtidigt, vem sjutton kan tvinga lilla extraarbetande mig att jobba dessa dagar. Blir så sur! Får nog på allvar börja se mig om efter ett annat bättre jobb, gärna ett där jag kan börja innan jul. Måste ringa Hanna också, och höra när hon ska välja att jobba och vad hon planerar att göra på nyårsafton?



Vad skulle ni kära läsare välja om ni blev ställda framför detta svåra dilemma, hjälp mig?  ;)


I love Hemnet..

När jag inte har nått bättre för mig älskar jag och kolla runt på hemnet.se, och drömma om vilken lägenhet jag ska köpa om ett tag :o)

Just nu finns den här lilla söta radhus-lägenheten i Stand ute för försäljning. Där skulle jag verkligen kunna se mig och Dennis bo om något år, hoppas bara att det är någon till salu då också...

image100

Är det inte sött, med två uteplatser till och med ;)

Allahelgons Afton

I går var jag, mamma Max och Dennis ute på Dalarö och tände ljus i minneslunden för pappa. Det var väldigt fint med alla tända ljus på kyrkogården som ligger precis vid vattnet. Kände egentligen att jag skulle velat skicka ut några tända ljus på havet, där han numera finns, men det skulle nog inte gått så bra. När vi tänt ljusen gick vi på en minnesgudstjänst i det lilla kapellet, också väldigt fint.


Sen åkte vi hem och lagade en god middag, lamm, rostade grönsaker och sås. Tände en massa ljus hemma också och satt länge och åt, trevligt, det var bara pappa som saknades som vanligt. Efter maten såg vi på ConAir, eller såg och såg, jag somnade som vanligt, men jag väcktes lagom till det lyckliga slutet och det är ju det man vill se...


Miss You...

2 november

God morgon mina vänner!


Äntligen har vi kanel hemma igen. Har inte kunnat äta havregrynsgröt en endast morgon den här veckan på grund av att den har varit slut, och jag har glömt bort att köpa ny varje dag. Men nu är jag åter i mina goda frukostrutiner.


Snart ska jag och mamma åka i väg och "uträtta lite ärenden" som man så fint säger. Vi ska åka runt och titta på lite kakel och badrumssaker till vårt badrum här hemma som vi förhoppningsvis ska renovera, om vi nu kommer till skott någon gång. Sen ska vi åka en sväng till Sickla, eller nått annat centrum för att byta en tröja som hon inte gillade, sen hämtar vi nog upp Max i Berga på vägen hem. Klockan fyra är det Bennypasset som gäller, som alla andra fredagar, är så härligt att börja helgen med det passet. I dag ska jag locka med mig mamma också som annars inte brukar hinna till det passet från jobbet, men i dag har hon tagit höstlovsledig.


Kvällen tillbringar jag nog med Dennis. Hans släktingar från Blekinge är på besök, så förhoppningsvis umgås vi och hittar på nått med dem...


Mamma

Vitaminchock varje kväll..

Mamma har börjar skämma bort mig med att pressa apelsinjuice om kvällarna, inte helt fel. Känns riktigt bra och nyttigt, samtidigt som det är så gott.

image98

Simdag...!

I dag har jag verkligen umgåtts med mina simbarn från morgon till kväll. Vi träffades klockan åtta i morse i simhallen och tränade, sen tog vi bussen in till Rådmansgatan och spelade Lazerdome. Riktig roligt var det faktiskt, mycket bättre på det här stället än på det andra vid St:Eriksplan där jag varit förut.


Sen gick vi till PizzaHut och åt pizzabuffé. Jag vann pizzaätartävlingen, och då får ni tänka på att mina motståndare var 14 åriga hungriga idrottsmän och kvinnor, inte illa va? Nej, allvarligt talat blir jag lite besviken på deras aptit, tycker man borde äta betydligt mer än vad de gör när man tränar så mycket som dem. Vad jag kan minnas så åt jag extremt mycket när jag var i den där åldern. Men det var ingen match att kamma hem den där segern i dag inte, hade lätt kunnat äta några pizzaslicar till.


Efter lunchen gick vi på bio och såg Råttatouille, väldigt bra stundtals, men dock lite för långdragen, somnade till lite i mitten. Efter filmen åkte vi hem i ett par timmar, för att ladda batterierna inför kvällens träningspass som simmades riktigt bra, och en stolt och trött tränare ska nu snart gå och lägga sig och se tillbaka på en trevlig simdag.

image97