Hyr din drömväska?

Läser i dagens DN om en tjej som startat en nätbutik som hyr ut lyxväskor. Min första tanke var "hhmm kanske kan min Mulberrydröm gå i uppfyllelse..?" Men jag läste vidare och såg att för att hyra en väska som kostar ca 12 000 att köpa får man betala 795 kr i månaden. Till det kommer en medlemsavgift på 1590 kr. Alla som är någorlunda kvicktänkta inser ju ganska snabbt att det här inte låter särskilt ekonomisk fördelaktigt. Då köper jag ju hellre min egna väska för 12 000 kr,  det blir ju 1 000 kr i månaden i ett år, och då är den din, en investering för resten av livet ;) Fördelen med denna lyxväskuthyrning är ju i och för sig att man kan komma med olika nya märkesväskor varje månad, folk kommer tro att man fått fnatt. Om man skulle köpt en egen skulle man ju däremot vara tvungen att ha den varje dag i 20 år framöver för att komma ner till ett rimligt PPA värde (Pris Per Användning).


Aja jag blev i alla fall lite skeptisk till om denna nya affärsidé verkligen kommer att fungera. Det är nog en bra idé, men de får nog dra ner månadskostnaden lite för att folka ska lockas av det här.
 


Tentaångest till tusen...

Okej, i morgon gäller det! Lova att hålla tummarna för mig kl. 10.00. Orkar inte plugga mer nu, kan inte säga att det känns bra, men man blir ju alldeles nojjig om man försöker nöta in massa saker så här sent. Det får gå som det går nu, skönt kommer det i alla fall vara i vilket fall som helst i morgon vid den här tiden, då jag kommer ha en veckas ledighet (i alla fall från skolan) framför mig. Fick ångest i dag när jag var nere i simhallen i stället för att vara hemma och plugga, kunde inte riktigt koncentrera mig på simmarna utan var hela tiden någon annanstans i tankarna. Hoppas det inte märktes för mycket. På torsdag ska jag ha en heldag med mina små simbarn; lazerdome, pizzabuffé, bio, och så träning så klart, riktigt mysigt ska det bli!

image95

Håll tummarna i morgon ;)

Triathlon

Nu ska jag snart smita iväg från lagboken och studierna ett par timmar för att träna. Det är ett specialpass på Friskis bara i dag, triathlonpass kallar de det för. Det är både jympa, skivstång och spinning efter varandra. Det kan man ju bara inte missa! Sen är det nog bra att göra nått annat ett litet tag, så får jag plugga på med nya pigga tag när jag kommer hem.


Pluggnörd!

Om ni undrar varför de är lite dött i bloggen just nu så är det för att jag måste plugga på all tid som jag annars bloggar på. Dvs. när jag inte har något bättre för mig, men just nu finns ingen sån tid, för då sitter jag med huvudet i lagboken i stället. Men efter tentan i affärsjuridik på tisdag ska jag skärpa mig. Längtar till den är över, det finns ingen skönare känsla än när en tenta är över...


Det är ingen idé att berätta om allt skoj som kommer hända i helgen, eftersom det inte kommer hända nått kul då jag ska plugga hela helgen. Några goda middagar och lite mys framför tv:n kanke jag kan unna mig i alla fall...


Gud vilken tråkmåns jag känner mig som just nu, men stå ut, snart blir jag mitt helspännande jag igen =)
 
 


Grattis Max!

I dag fyller världens bästa lillebror 19 år, Hipp Hipp Hurra!!!

image94


En hösthelg på landet...

I eftermiddag är det landet med "allihop" som gäller. Ska bli riktigt mysigt för det var länge sen jag var där nu, och länge sedan jag träffade mina kusiner och min mormor. Det är mysigt att vara där när det är så kallt och rått ute också, till skillnad mot somrarna då man är där mest. Nu får man gå in i stugan efter att ha slitit hårt med alla båtar som ska upp och dylikt och tända en brasa och en massa ljus, äta gott och verkligen mysa. Vi ska fira min lilla lillebror som fyller 19 år på lördag. Egentligen fyller han på tisdag, men då lever han ju lumparliv igen, så vi ska låtsar att det är på i morgon han fyller, hehe.



Men i några timmar framöver nu måste jag först plugga duktigt, för att sedan kunna njuta av helgen.


             
         


Heroes

Nu ska jag kila ner till soffan och ge Heroes en sista chans. Tycker jag inte att det är bättre efter kvällens avsnitt ska jag lägga ner att följa det. Känns som om jag har suttit och väntat på att det ska bli bra alldeles för länge nu.
Det är väl kanske inte en serie för mig, alldeles för avancertat, jag gillar simpla serier där man inte behöver anstränga sig så mycket för att hänga med.

.
image87

Top 10 på smaskigheter

Det finns ingen gång som man blir sugen på så mycket onyttigheter som när man sitter hemma och pluggar hela dagarna, och dessutom är sjuk. Man sitter och tycker synd om sig själv och tycker att man är värd nått riktigt gott...



Därför har jag ägnat morgonen åt att sätta ihop Julias Top 10 på smaskiga onyttigheter (utan inbördes ordning):



Ben Jerrys

Behöver väl inte säga så mycket mer, sjukt god glass. I vanliga fall är jag inget riktigt superfan av glass, men just Ben Jerrys går inte att motstå. Tur att den är så dyr, så att jag inte föräter mig..




Cheez Cruncherz, dock kallar jag mitt absoluta fredagsmys för "hårda ostbågar"




Blå Bumlingar, godaste bland lösviktsgodiset. Synd bara att alla affärer inte har dem!




Marängswiss, helt klart populäraste efterrätten på våra släktkalas. Synd bara att man nästan alltid är proppmätt redan när den kommer fram. Någon gång ska göra en swiss när jag är vrålhungrig, då måste det ju vara ännu godare.


image80

Brieost på tuckex, kan man aldrig få nog av. Livsfarligt om det serveras efter middagen, jag äter tills det tar slut.


     

  

Kanelbullar, helst bakade av söta "Pressbyråkillen" i skolan ;)




Våfflor, gärna gräddade av mormor. Eller gjorda hemma hos Petra mitt i natten när man sover över, länge sen nu dock...




Munkar, helst med hål i ;)




Friterad banan, synd att inte alla "vanliga" restauranger har friterad banan som efterrätt. För det är alldeles för sällan som jag får chansen att äta denna läckra dessert...






Okej, nu har jag framställt mig själv som århundradets svullmaja...  =) 

Atttjjjhhoo

En elak liten ettrig förkylnings bacillusk har kommit på besök till mig. Nu lagom till man verkligen måste vara fit for fight för tentaplugg känner jag mig totalt tung i huvudet, snorig och kliig i halsen. Är det någon som har något superknep på någon huskur? För jag får verkligen inte blir riktigt sjuk nu. Det är bara för jag gick och tänkte senast i går att jag har hållit mig frisk väldigt länge nu som jag genast ska bli straffad. Vågade inte ens säga vad jag tänkte till någon för att jag tänkte att jag säkert skulle bli sjuk då, men tydligen räcker det att tänka...



Mirakelknep mot förkylning mottages tacksamt! 

 

En halv novell..

Nu har bloggen kanske varit lite avslagen på sistone, fy skäms. Ska bättra mig nu, jag lovar. Här kommer i alla fall en resumé utav helgen:


Fredags: Seminarie 8-10. Sen åkte jag till stan där jag träffade lillebror som hade extra lång permis den här helgen. Vi började med att gå till mammas jobb för att träffa upp henne och äta lunch. Smarrig kinabuffé blev det. Sen gick vi till NK och köpte en vinterjacka åt Max, sen orkade inte han gå på stan längre, en enda affär! Vad har lumparlivet gjort med honom? Då han jag i och för sig med Bennypasset på Friskis vilket inte var så dumt. Känner att träningen åsidosatts lite den senaste tiden, skärpning på den fronten också. Resten av kvällen tillbringade jag hemma hos Dennis, dock förvandlades min planerade slappmyskväll till rena arbetslägret då jag sattes på att göra slingor i hans syrras hår. Men vad gör man inte för henne? Kunde i alla fall lyssna lite på Idol samtidigt som jag satt och drog ut hårslingor från den där mössan.


Lördags: Självscanningskassan till 18. Sen hem och "fixa" mig snabbare än snabbast, samt i all hast avnjuta en delikat middag med lammstek, svampsås och rostade grönsaker lagad av min faster och hennes man som varit hos oss i helgen. Efter middagen for jag iväg till Alvik och Marcus där det vankades förfest tillsamman med gamla "plugggänget". Var riktigt trevligt där hemma hos honom, med sanning & konsekvens, snacks och Singstar och allt vad en lyckad förkväll behöver. Men som vanligt var det inte riktigt lika roligt när vi väl kom ut. Ska nog böja gå hem efter alla förfester, eller bara se till att ha förfester.


Söndags: Var på Husexpo med mamma, Max, Dennis, Janet och Anders. Riktigt roligt faktiskt! Brukar alltid tänka att jag vill gå dit när jag åker förbi med bussen, så nu gjorde jag äntligen slag i saken. Besöket gjorde dessvärre att jag nu inte går och fantiserar om att köpa lägenhet, som jag brukar, nä nu ska jag nog slå på lyxvilla direkt ;) Efter Husexpo åkte vi till Hammarby Sjöstad och gick runt och tittade lite, bland annat smet vi in på en visning som de skyltade om utanför en port. Så vi klampade in där 6 pers i en pytteliten 2:a och låtsades vara lite intresserade, lite pinsamt var det. På kvällen var det simträning, 5*1000 m, vilken fantasi vi har va?


Ojoj såhär långa inlägg ska man nog inte skriva, det är nog ändå ingen som orkar läsa dem. Det bevisar bara att det är så mycket bättre att skriva lite varje dag, än att få ångest och skriva en halv novell såhär en gång i veckan...


Risifrutti "Drink It"

Är det någon som liksom jag har gått och varit lite skeptiskt inställd till risifruttis nya dryck "drink it". I dag tog jag i alla fall mod till mig och prövade den, och den var inte så dum som den verkade vid första anblicken. Smakade som smält hallonglass ungefär, vilket ju inte är så dumt om man vill ha ett lite mättande mellanmål. Pröva!


image75


Ettans klassfoto :o)

I dag på träningen hade några simbarn med sig sin skolkatalog som vi satt och tittade i innan träningen började. Vilket gjorde att jag blev sugen på att titta igenom alla mina gamla skolkataloger nu när jag kom hem. Måste ju bara visa er ettans klassfoto, så skön bild, alla är så otroligt heta. Inte mist jag som precis innan varit för första och sista gången hos frisören med pappa som tyckte att jag skulle ha en kort och praktisk frisyr. Jag och Crille som står bredvid mig ser ju verkligen lika dana ut, vi skulle kunna varit tvillingar, samma nördiga frisyr och leende. Tur att vi är så snygga nu i alla fall...


image74


Nu har mamma gjort någon överrasknings fruktgrej till mig =)


Ont i knät...

Jag har ont i mitt knä =( Var ute och sprang en ganska lång runda i går och sen dess har jag haft ont. Gör ont bara jag går vanligt, och jag kan inte gå i trappor. Det är väl typiskt, här känner man sig mer motiverad till att träna än på länge, har verkligen kommit igång bra efter sommaren och hållit 3-4 gånger i veckan länge nu, och så ska man få nån skada så att man inte kan träna, även om man verkligen vill. Aja hoppas att det går över snart, annars får jag väl prata med sjukgymnasten som vi har i klubben och se om hon kan ge mig några övningar så det blir bra.


Aktiebolagsrätt

Nu när man har varit borta över helgen känns det lite segt att komma igång med bloggandet igen...


Helgens simtävlingar i Kalmar gick i alla fall jättebra, så det var värt den långa bussresan och de 2 hårda nätterna på golvet. Nu sitter jag också försöker läsa min aktiebolagsrätts bok och bläddrar och stryker i lagboken, men mina ögon vill inte riktigt hålla sig öppna. Dock går det bra så fort jag försöker göra någonting annat, jobbigt det där. Men snart närmar sig affärsjuridikstentan och det är mycket som ska in så jag måste verkligen börja hårdläsa nu...


Komentera mera...

Känns ju himla skoj att jag har fått 2 st kommentarer här under den senaste veckan, det måste nog vara rekord. Har nog fått totalt det dubbla på hela tiden jag bloggat. Men det skulle vara kul att ytterligare se vilka det är som är inne här och läser på min lilla blogg, utöver Helena, Marcus och nått simbarns kompis. Så kan ni inte skirva en liten hälsning nästa gång ni är inne. Ni behöver inte få prestationsångest över var ni ska skriva, ett: "du är underbar Julia" räcker eller så kan du ju bara skriva ditt namn följt av några punkter om du inte känner dig för att vara så frikostig med orden. Bara så att jag ser vilka som har hittat hit. Eller egentligen kanske det är bäst att inte veta vilka...?





Luli liten flicka

Kalmar Cup

Snart bär det av till Kalmar och Kalmar Cup med alla simbarnen. Förstår att de flesta av er inte blir så avundsjuka på mig när ni hör att jag ska tillbringa helgen tillsammans med 40 fjortisar, i en klibbig simhall på dagarna, och i en skolsal, på en luftmadrass i en sovsäck på nätterna. Men jag tycker faktiskt att det ska blir riktigt mysigt!


Blir nog dessvärre inte så mycket bloggande under helgen, så ni får försöka att stå ut tills på måndag med att höra nått från mig igen. Om ni inte klarar av det kan ni ju alltid skicka ett litet sms till mig, så kan ni få en uppdatering om hur min helg förflyter... =)

image70

Om jag skulle bo någon annan stans i Sverige än Stockholm skulle det nog vara i Kalmar!


Om du lämnade mig nu...

Jag skulle vakna mitt i natten och gå upp och ta en lång promenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon i en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom med att träffa någon ny, jag har rätt mycket med mig själv precis som du
Jag skulle andas i det tomrum som blev över om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv som jag har sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma hundra mil genom Europa, om en främling lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi tillslut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp kontakter som jag tappat, som jag varit med förut någonstans.
Jag antar det finns nån du skulle ringa om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre som en fjäder i hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där som värmde mig i natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd, ingen känner mig så väl som du
Jag skulle fastna i min ensamhet igen om du lämnade mig nu

**************************************************************

Okej, jag ska sova snart var bara tvungen att lyssna på denna vackra visa en gång innan jag stänger av datorn. Har ni inte laddat ner den ännu så gör genast det!

Nattinuffsan!


Nytt pers =)

Hör på den här då: 24 319 steg gådda i dag..!

Då har jag i och för sig hunnit med ett och annat. Var i skolan på seminarie, skyndade hem, hade av ljuddämparen på min bil så jag var tvungen att stanna mitt på Trollbäckens mest trafikerade vägsnutt för att bilen lät som världens värsting Harley Davidson (Dennis fick komma och rädda mig). Efter lunch sprang jag en runda, duschade och åkte sedan med mamma till Hem och Villa mässan i Älvjö och gick runt där ett par timmar. Sen var det bara att åka till simhallen där vi åt spetsade till oss lite inför Kalmar Cup och åt kanelgifflar, eftersom det är kanelbullens dag i dag. Tur att jag har gått så många steg i dag, så att det kompenserar alla bullar jag ätit...


Helt slut nu, ska sova på stört!


Grattis Micke!

I dag fyller Dennis pappa 43 år, och vi ska snart gå ut och äta på någon grekisk resturang och fira honom.

Jag och Dennis har köpt en guide över Stockholms skärgårds alla gästhamnar och naturhamnar till honom. Plus att mamma har fixat en bok om motorcycklar också. Två böcker till någon som inte gillar att läsa ;) Fast de handlar ju i alla fall om saker han gillar plus att det är många bilder i dem, så det ska nog bli bra...



Trygghets- och lyckodofter..

Har ni tänkt på att vissa dofter här i livet får luktar verkligen trygghet och lycka. Exempelvis har jag använt Respons balsam den senaste veckan, vilket jag trodde hade utgått från schampohyllorna. Det schampot använde jag nämligen under alla mina barndomsår, men sen helt plötsligt slutade vi av någon anledning med det. Trodde att det var för att det inte tillverkades längre, men inte då. Den speciella lukten som det schampot och balsamet har får mig i alla fall att associera till min barndom och i och med det blir jag lycklig när jag känner doften. Sen tycker jag faktiskt att mitt hår har blivit lite finare på senaste tiden, så det där märket är verkligen inte så pjåkigt ;).


Samma sak med Acos hudlotion, tryggare lukt finns inte. För så länge jag kan minnas har min mamma luktat precis så, och mamma är ju tryggheten själv. Om jag skulle få välja en enda lukt att känna skulle jag nog välja den. På samma sätt tycker jag att en mans hår och hårbotten (om det inte är inkladdat med en massa vax) också luktar oerhört tryggt. För det är den doften som jag associerar med min pappa.


Kanelbulledoft, havsdoft, och lukten av kärlekens parfym får en också att känna sig lycklig.


Vad har ni för trygghets och lyckodofter?


Nyfikna på stegen?

Glömde att ni kanske är nyfikna på hur många steg jag tog i dag, första tavlingsdagen? ;)

Antal steg i dag: 13 195 st

I morgon ska jag slå det!!!

Natti Natti...

Månadens boktips!

Har precis läst ut När livet stannar av Malin Sävstam. I boken berättar Mailn själv i dagboksform om hur hon förlorade två av sina tre barn, sin man och tre nära vänner i flodvågskatastrofen. Om hur hon och hennes son genomlever de första åren efter den tragiska förlusten.


Boken är intressant och gripande, och man vill inte riktigt lägga ifrån sig den, även om den inte är spännande som en deckare. Det är en bok alla borde läsa för att glädjas mer åt allt livets goda, och ta till vara på varje dag, för man vet aldrig vad som händer i morgon.


Boken kan säkert vara till hjälp för människor som själva drabbats av stor sorg, det vill i alla fall många bokrecensenter hävda. Men jag kan känna att sättet att hantera sorg är någonting väldigt individuellt, alla reagerar olika, så att läsa den här boken om man själv varit med om någonting liknande kan nog snarare få en att börja grubbla på "hur man bör känna" och "varför hon reagerar som hon gör i vissa situationer" vilket kanske kan kännas påfrestande att fundera över, men kanske också nyttigt? Jagv tror i alla fall mer på att läsa den här boken för att få en tankeställare och njuta av hur bra man har det, och ta till vara på livet just i dag...

image69


Mål med dagen:

  • Läsa ut Försäkringsrätten, och anteckna.
  • Hämta mitt rekommenderade brev på posten, som innehåller några koder till mitt nya sparkonto som jag öppnat i Skandiabanken. De har mycket bättre ränta än snåla Nordea.
  • Simning. Fystest + 100 uppifrån på tid.
  • Ta ut seriesimslaget till finalen.
  • Fixa nya P-piller. Drar mig verkligen för att gå dit. Har lånat kartor från både Emma och Hanna för att slippa, men nu börjar det krisa så jag måste ta mig i kragen och pallra mig dit och svara på alla hennes rutinfrågor.
  • Boxas med Hanna, Sandra och Jörgen.
  • Försöka ta 700 steg, än så länge ligger jag på 19, haha. Maskinen börjar inte räkna förrän man gått 7 steg, för att det inte ska bli nått fusk om man bara rör lite på sig. Men detta gör ju att jag inte kommer upp i några steg, när jag sitter hemma och pluggar och bara rör mig mellan datorn, toan och kylen. Pinsamt!

Vad??

Fick precis en påminnelse på min mobil. Kom ihåg att jag la in den i fredags, för att det var någonting viktigt jag skulle fixa i dag. Skrev tyvärr inte vad det var jag skulle fixa, och nu har jag ingen aning om var det var. Smart Julia!
Om det är någon som vet vad det kan tänkas vara får ni gärna påminna mig... =)

image68

Helgen som varit...

Fredagen: Var först en sväng i Tyresö Centrum, behövde handla lite smått och gott, men det ända jag hann med var att köpa ett par nya jeans. Men det var ju i och för sig inte så illa, med tanke på att jag letat efter ett par nya jeans sen i över en månad nu. Åkte sedan rally (måste börja hålla hastigheterna bättre) till Berga för att hämta hem min lille bror. På vägen hem stannade vi till på "mitt" Ica och köpte lite tacosgrejer och hyrde senaste Beck. Sen åkte jag iväg och tränade ett tag. När jag kom hem gjorde jag i ordning en delikat tacosmiddag att välkomna mamma med när hon kom hem från bokmässan i Göteborg.


Lördagen: Jobbade mellan 10.30-17, det behöver inte kommenteras närmare, det var precis som vilken som jobblördag som helts. Nej förresten, lunchen var inte som vilken som helst. I fredags när jag och Max var och handlade köpte jag någon ny brocolisoppa i nån liten flaska som skulle vara jättenyttig. Jag älskar ju brocoli och tänkte att det skulle vara smidigt och duktigt att ta den till jobblunch. Men den gick verkligen inte att få i sig, blä, köp inte den!!!

Efter jobbet körde jag återigen rally till simhallen där mina små simbarn var i full gång med att simma Septembersim. Det gick jättebra för dem, många pers och glada miner, och Julia åkte hem därifrån glad men vrålhungrig. Hem till mamma som som tur var hade gjort en smarrig pasta till oss. Kände mig verkligen för att gå ut den här lördagkvällen, lr i alla fall hitta på något skoj. Men var totaldissad av alla, då både Hanna och Max var på bartömning på Utö, Dennis var på nån killmiddag, Emma i Malmö och så vidare. Så jag fick umgås med mammsen, vilket i och för sig också var trevligt.  


Söndagen: Jag och Dennis gick på stan hela dagen, väldigt mysigt. Känner att det inte är ofta vi två gör någonting tillsammans en hel dag bara vi två. Så det var verkligen välbehövligt för oss. Vi gick i affärer, åt en smaskig lunch, gick lite till, fikade, och hann verkligen prata med varandra lite för en gång skull. Måste verkligen bättra mig på den här punkten, bli en bättre flickvän, inte sätta honom i sjunde hand efter allt annat, skola, simning, jobb, träning kompisar, och så honom. Känns som om vi ofta bara träffas och sover ihop, det är ju i och för sig mysigt, men kanske inte så utvecklande för ett förhållande.