Hösten är här =)


Är det någon mer än jag som känner sig alldeles glad  och mysig innombords över att höstrusket är här?
Så vackra färger ute, så skönt att få komma in till ett varm hus, så fina kläder det finns i affärerna, så frisk ren luft att andas in, så skönt att krypa ner under dubbla duntäcken och känna hur skönt det är att man inte brhöver sova ute...


image66


image67


Det finns ju i och för sig saker som kanske inte är så roliga med hösten: Som att bilen går skitdåligt när det är kallare än 15 grader ute och det har bara gått en månad sedan huden var full av fräknar men nu skulle man lika gärna kunna tro att jag inte sett solen på tio år... Men men sluta nu, man ska bara tänka positiva tankar! 


Stegtävling!

Under oktober månad ska jag och alla på mitt jobba vara med i en stegtävling. Alla har fått en stegräknare, och sedan gäller det att ta så många steg som möjligt vaje dag. Vi på jobbet tävlar tillsammans som ett lag, mot andra svenska arbetsplatser, men även individuellt mot varandra och mot sig själv. Tycker verkligen det här är en bra idé för att få det svenska folket att röra på sig och att få arbetsgivare att uppmuntra sina anställada till fysisk aktivitet och välmående.

Förstår inte riktigt hur hela upplägget ska gå till än, men jag tänker i alla fall minst se till att ta 7000 steg dagligen, vilket tydligen motsvarar en tilläckligt hög nivå av fysisk aktivitet för att kroppen ska må bra. Men om jag kännner mig själv rätt så kommer jag säkert gå in för det här stenhårt, och inte nöja mig med någon medelnivå. Tur att jag och Hanna har "övningsgått" en riktig långpromenad i dag =)

I fall du också vill anmäla dig och dina arbetskamrater kan du gå in på
http://www.steg.se/ för mer information.


Skidresan bokad =)

Har precis preliminärbokat en vecka i Åre åt mig, Dennis Hanna och Mattias, mysigt va?
Hoppas bara att det blir av, Dennis är lite velig ifall han hellre vill åka tillsammans med min bror och co till Alperna. Förstår på ett sätt att det kanske lockar att åka med kompisgänget. Men det vore ju himla kul att göra något ihop, vi två, för en gång skull, känns som om vi alltid bara gör en massa saker var och en på sitt håll och aldrig något tillsammans. Så jag håller tummarna!!!


image62


Motiverad...

Helgens simtränarkonferens blev väldigt lyckad. Träffade mycket trevligt folk och lärde mig mycket interessanta saker. Så nu känner jag mig mer taggad än på länge att träna på riktigt bra framöver, och visa alla kaxiga skåneklubbar vad vi går för.... Fast just nu är jag så himla trött att jag ska gå och lägga mig omedelbums och drömma om alla Sum-Sim medaljer vi ska ta i sommar ;)

Natti Natti!!!


Simtränarkonferens

Om några timmar ska jag hämta upp Jörgen på hans jobb, och så ska vi åka iväg på simtränarkonferens hela helgen. Vi ska i och för sig bara tjugo minuter bort (till Nacka), men det ska ändå bli härligt och komma bort och bo på hotell och äta massa god mat, samt träffa andra tränare från hela Sverige och lyssna på intressanta föreläsningar. Helgens första föreläsning är Paulo Roberto: Från gathörna till ringhörna , spännande!



På förmiddagen i dag åkte jag in till stan och köpte en brun skinnjacka som jag hittade igår när jag och Phia gick i affärer efter föreläsningen. Då fanns den inte i rätt storlek, men i dag hade den kommit in. Jättesnygg är den, och luktar gott gör den också  =) Sen gick jag till mamma och åt en god lax-lunch med henne. Efter lunchen köpte även en locktång på Åhléns. Det känns som om jag har gått runt på Åhléns City hela veckan och försökt hitta nått att köpa, eftersom man har fått en 20% kupong där som bara gäller den här veckan. Först var jag inne på att försöka hitta ett par nya Jeans, men efter att ha provat alla deras jeans utan att några passade min konstiga kroppsform gav jag upp och blev skitsur. Får väl lov att ha klänning eller mjukisbyxor hela hösten då...


Paul Pott!

Har ni inte sett det här, så måste ni göra det nu.

Börjar ni inte gråta inom 1 minut måste det vara nått fel på era tårkanaler.

http://www.youtube.com/watch?v=9oxTy7KIAaA

image60

Darris sparris...

Nyss hemkommen från ett stentufft box pass. Tror aldrig jag varit så slut i mina stackars små armar, det är knappt så att jag orkar flytta musen, och då överdriver jag inte ett dugg. Har ju gått på det här passet med Hanna förut, och då har det också varit väldigt jobbigt (lite mer lagom), men i dag kunde inte Hanna, så då tog jag med mig Jörgen. Det skulle jag inte ha gjort, han slog på mig så jag nästan trodde att han ville döda mig, och när det sedan var min tur att slå blev det ju inte mindre jobbigt. Fick i alla fall ut alla mina agretioner, så nu känner jag mig helt tillfreds med mig själv och min tillvaro, hoppas att det håller i sig ett tag...

 
När jag kom hem åt jag en stor tallrik med brokoli och tittade på det näst sista avsnittet av Andra Avenyn Castringen, spännande...


Natti Natti!!

 

Helgen börjar nu!

Å så var det äntligen helg igen =) Ja, jo redan nu, för jag är ledig i morgon.



Helgplaner



I morgon: Ska ställa klockan på sju och åka till Hanna för en långpromenad innan hon bjuder mig på frukost. Efter den sköna starten på dagen skulle jag behöva åka hem och plugga några timmar, men vi får väl se hur det går med den saken. Kl. 14 ska jag hämta lillebror, det börjar nästan bli till en fredagsvana nu. Han skickade sms tidigare i kväll och sa att han hade varit vaken i 65 timmar, tungt! Och här ska jag försöka vara trevlig mot honom och följa med ut till landet i morgon eftermiddag för att "umgås lite", men han lär ju ändå bara somna som en stock så fort han kommer ut dit. För det finns inget ställe som man kopplar av så bra på som där. Aja får väl umgås med mamma och mormor då, det är väl också trevligt.



Lördag: Max får skjutsa in mig till Dalarö på morgonen för jag ska jobba mellan 10 och 18. Efter jobbet ska jag bara skynda hem och duscha och svida om och tillsammans med Dennis ta mig till Bromma och Madde för en förhoppningsvis hejdundrande fest. Synd bara att man nästan aldrig kan njuta fullt ut när det ställs till med lite festligheter. Är ju nästan alltid någon simtävling, plugg eller jobb man ska upp till i fina formen morgonen efter. Så även denna gång...



Söndag: Ska infinna mig i Tumba simhall kl. 08.00, fit for fight för UGP 3! Vet inte riktigt hur jag ska komma dit, men det löser sig väl. Sen hem och förhoppningsvis äta en god söndag lunch/middag, och sen simning igen.


Ung mamma...

Råkade hitta en väldigt imponerande bloggare i dag som ni verkligen måste spana in: http://ungmamma15.blogg.se/

En tjej som heter Emelie som gick i åttan när hon blev med barn, och som nu har en liten dotter Wilma, tillsammans med sin pojkvän som för tillfället ligger i lumpen...
Blev så otroligt inponerad att jag satt som klistrad framför datorn i säkert över en timme och bara läste om hennes liv med Wilma. Hon var liksom lika gamal som mina små simbarn är nu när hon fick reda på att hon skulle bli mamma. Läs och förundras!

Inget internet

Okej, förlåt att jag är en usel bloggare. Måste skärpa mig, annars kan jag lika gärna lägga ner det här (igen). Men den här gången har det faktisk inte varit mitt fel. För vi har nämligen inte haft nåt Internet hemma sen i torsdags, pga av diverse komplikationer och otekniska familjemedlemmar. Men nu verkar det i alla fall fungera igen, skönt! Man förstår inte hur otroligt internetberoende man är förens man får pröva på att klara sig utan det i några dagar. I morse gick jag till och med frivilligt upp klockan kvart över sex bara för att åka till skolan en timme innan föreläsningen för att gå in på Internet och kolla mailen och sånt.



Resumé av de senaste dagarna (sen i torsdags):



Antal gånger på IKEA: 2 (en gång med Helena och en gång med mamma och Dennis)

Antal timmars pluggande: 0 , skärpning!

Antal träningspass: 4

Simtävlingar: Seriesim i söndags. Vi lädde från början till slut, har väl aldrig tidigare hänt, riktigt härligt!

Festande: 0, inte ens lite vin till maten. Var i och för sig på ett "danspass" lördags, vilket var ungefär som att vara på krogen och dansa, förutom att man kände sig extremt stel och töntig när man stod där tillsammans med massa folk och skulle shaka loss mitt på blanka dagen, iklädd sina tajta trikåer, och med lysrörsbelysning i taket vilket inte direkt får en att känna sig så jättebra till mods. Nästa helg däremot ska Madde ha partaj. =) Finns bara några minus, hon bor i Vällingby och jag ska upp på simtävling i Tumba kl 8 morgonen därpå. Men det löser sig väl.

Helgens stoltaste: Jag och mamma, när Max kom hem och berättade om sin extramönstring till att bli dykare som han hade gjort förra veckan. Extremt jobbiga fysiska och psykiska tester verkade det ha varit, och han var en av de totalt 8 personerna som blev uttagna till denna specialgrupp. Grattis! Mamma tar åt sig äran och tror att det beror på att han fick så ordentligt med mat när han var bebis, hhmm..

Jobb: 17-21 i lördags, inte världens roligaste sätt att tillbringa lördagskvällen på, men vad gör man inte. I dag har vi nämligen föräldramöte med simningen och då var jag tvungen att byta bort min vanliga tisdagstid till denna skittid.

Lägenhetsvisningar: Var och tittade på en tvåa på sikvägen i söndags. Totalt O-renoverad och tråkig, förstår inte hur någon kan bo så. Vi skulle i och för sig säkert kunna renovera upp den till en riktig kalasvåning, men för det första var den för dyr för att köpa för att sedan göra om ALLT. Och för det andra tror vi inte att vi vill på just där. För det tredje planerar vi inte att flytta just nu heller för den delen. Vi vill mest försöka gå på lite visningar och känna av marknaden lite och så, så att man inte bara köper första bästa sen när man väl ska köpa.

Inköp: Svart finklänning, som jag typ aldrig kommer att få användning för, men ack så fin den är. Satinlakan till min säng. Hjärtformad dörrmatta till mitt rum. Vitt linne. Svarta tights (tips! köpte dem på H&M:s barnavdelning).


Oj Oj va tiden går, nu måste jag åka iväg till Jörgen för planering av kvällens möte och hans specialare: stuvade makaroner och köttbullar, yammie!


Hektisk dag...

Gick upp kl. 06.00 ute i Vissvass och satte mig direkt i min lilla kalla immiga bil och körde hem. Vet inte varför jag alltid gör så när jag sover hos Dennis på vardagar? Hemma laddade jag upp med gröt och kaffe inför den långa och viktiga dagen jag hade framför mig. Tog en lång dusch, och lade lite extra tid framför spegeln. Satte på mig min svarta lilla dräkt och glossiga åtstramande strumpbyxor och rusade iväg till skolan. Inte ens i dag när jag var klädd som jag va var jag ute i god tid, utan var tvungen att springa nästan hela vägen till bussen som vanligt. Gick dessvärre inte så fort som vanligt, då kjolen nog inte var sydd för att ta mina vanliga bamsesteg.

 


Väl framme i skolan hade jag två timmars föreläsning i associationsrätt, som faktiskt kändes rätt så givande. Väldigt intressant med juridik faktiskt, nästan så att jag kan känna att jag skulle vilja gå på juristlinjen i stället för ekonomlinjen. I skolan kände jag mig för övrigt extremt fånig i min outfit dagen till ära, när alla andra (utom kanske professorerna) hade jeans. Men varför denna strikta klädsel då? Jo, för att efter skolan bar det iväg på anställningsintervju. Jobbet jag har sökt är ett extrajobb på bank (Swedbank) 2 dagar i veckan. Intervjun gick väl så där, gjorde inte bort mig helt i alla fall, vilket kanske bara det kan ses som en bedrift då man sitter ensam med en främling i ett litet rum och blir totalt utfrågad på de mest konstiga frågorna i en hel timme. De ska höra av sig i slutet av den här veckan eller i början av nästa vecka och tala om i fall jag blir kallad till en till intervju. ?Vadå en till intervju, betyder det att jag ska behöva dra på mig den där obekväma dräkten och behöva svara på alla de där knäppa frågorna en gång till?? Aja kanske kan vara värt mödan ;)

 


Efter intervjun var det bara att åka hem, svida om till mjukisbrallorna (mitt rätta jag), slänga i mig en tallrik chli con carne och åka till simhallen. Efter simträningen var jag och Hanna på boxning igen. Vi var på samma pass förra måndagen, och efter det passet fick vi årets träningsverk i låren, så himla mycket att det till och med kändes i dag, en vecka senare, när vi gjorde samma övningar igen. Det är bara och hoppas att det blir lite lindrigare efter denna gång.

 


I morgon ska jag, Phia och Madde äta lunch i stan efter föreläsningen och sen gå på bio, mmyyssiiggtt!!!

 


Natti Natti!!!