Dagen idag

Plugga järnet några timmar

Duscha och fixa mig

Åka till stan

Köpa present till Fanny (någon som har ett tips på vad en 14 åring vill ha?)

Gå på den sista föreläsningen för den här kursen

Åka tillbaka hem

Träna hårt

Äta pizza (så att träningen var förgäves)

Sen är resten av kvällen ett stort ? någon som har ett förslag?


Kattbebisar :o)

Hanna har fått kattungar idag :o) Små söta isbjörnskattbebisar...

image229

Måste ta mig dit snarast och titta...

Yes!

Yeess! Kom precis på att man får lön och sånt i morgon. Jag har av någon konstig anledning hela tiden trott att jag skulle få leva på mina 50 kr ända tills nästa fredgag, varför man nu skulle få lön den 2:a?
Aja känns otroligt bra i alla fall, det förgyllde min dag. Som för övrigt har börjat bra med morgon-spinning.
Nu plugg...

Prövar väl en sån här lista som alla simbarnen gör:

Dagens humör: Stressad, tentaångest, men ändå rätt glad (det är ju iaf fall nice väder)
Dagens mående: Ska väl inte klaga
Dagens borde: Plugga hela dagen (alltså inte göra sånt här) ända tills det är dags att springa till simhallen och vara en superengagerad tränare sen vara en superbra flickvän
Dagens frisyr: Fulaste tofsen
Dagens klädsel: Än så länge bara morgonrocken
Dagens planer: Se dagens borde ovan
Dagens materiella vill ha: Massa nya fina vår- och sommarkläder. Dock så har jag för närvarande 54 kr på "använda" kontot så det får vänta. Behöver ju i och för inte så mycket fina kläder än när jag bara sitter hemma och pluggar i morgonrocken så det får vänta till efter den 2:a, då ska jag shoppa lite.
Dagens längtan: Tills tentan är gjort och uppsatsen är klar?
Dagens fundering: Varför blir allt annat (förutom att plugga) så mycket härligare och roligare så fort man är inne i såna här tentaperioder. Man njuter verkligen av livet när man inte sitter med näsan i böckerna. Varför njuter man inte alltid så mycket?
Dagens beroende: Känner inget sug efter nått än så länge. Men snart börjar jag väl gå ner och snoka i skåpen efter nått smaskigt, och då går det inte att hejda mig
Dagens tråkigaste: Auditing & Assurance Services, a systematic approach
Dagens låt: Eva Cassidy ? Filds of gold


Söndag

Pust och stön, jag och Emma kom precis tillbaka efter en härlig löprunda i solskenet. Underbart! Det gick riktigt bra på vår premiärtur tillsammans, hoppas att det blir till en trevlig vana...

Igår var det även premiär för grillen. Var hemma hos kusinerna och åt, grillad entrecote med bollpotatis, sparris, greksallad, hembakt bröd, tsatziki, beanessås, mumma! Rullade verkligen hem därifrån. Förstår inte varför jag inte har någon mättnadskänsla när det är sådär gott? Jag åt säkert tre gånger så mycket som alla andra runt bordet, kunde verkligen inte sluta. Och sen tillslut så blir jag sådär tok mätt så att jag inte vet vart jag sak ta vägen. Jobbigt det där, måste verkligen försöka begränsa mina matintag?

 

Now back to revisonsstudierna

 

 

 


Lovely day!

I dag har det varit en ganska härlig dag. Vaknade motvilligt klockan sex men snozade dock en kvart som vanligt. Finns det nått härligare än att ligga där i sängen på morgonen, varför kan det aldrig vara så skönt när man får ligga kvar där så länge man vill. Aja, åter till min dag. Dagen började på allvar klockan nio då vi (jag, Phia och Madde alltså) hade en uppsatsintervju med kreditchefen på Handelsbanken. Intervjun gick finfint och gubben var verkligen trevlig, måste säga att vi träffar många söta små gubbar i och med vår uppsats. Under intervjun gick det upp för mig att Handelsbanken verkar vara en ovanligt trevlig och human bank, där tror jag att jag kommer att trivas bra i sommar.

Efter intervjun hade vi några timmar att fördriva innan vi skulle ha en till intervju med en kvinna på Nordea. Dessa timmar fördrev vi genom att ta några rundor på NK, äta mumsig lunch på mysiga Kopanjang, köpa kassettband(!), ja du hörde rätt och titta lite mer i affärer. Intervjun på Nordea var verkligen inte lika givande som den tidigare, synd för nu har vi bara en intervju kvar. Efter den andra intervjun var det så himla underbart väder ute att vi kände oss för att sätta oss och supa in lite solenergi. Vi satte oss på Waynes mot en solig vägg i lä och drack färskpressad juice och läste tidningar i ett par timmar, ytterst mysigt. Så mysigt att jag glömde bort tiden och helt plötsligt fick väldigt bråttom hem för att hinna till simträningen. Simträningen var trevlig då jag hade lite "specialträning" bara med mina 95:tjejer som ska tävla i helgen, hoppas det går bra, för de verkade verkligen på hugget!

Nä "fy bubblan" va trött jag blev nu, bäst att sussa?


Ångesten kommer krypande ännu en gång...

Fy fabbe, nu har jag en drygt två veckor lång period av intensiva studier och tentaångest framför mig igen. Gillar inte dessa perioder, man mår inge bra i själen!

image228

Lite info om tentaångest :o) :

Tentaångest är det negativa sinnestillstånd som kan infinna sig i samband med tentamen.

Symtom kan inkludera oro, illamående och sömnlöshet som stegras i takt med att tentamensdagen närmar sig.

Tentaångest är en rädsla att misslyckas på tentan eller en rädlsa för själva tentamenssituationen. Orsaken kan, men behöver inte, vara att studenten har gjort andra saker istället för att plugga.

Det säkraste sättet att bli av med tentaångest är genom att skriva tentan. Om ångesten beror på för liten kunskap för att klara tentan kan ytterligare studerande lindra ångesten. Att noga planera sina studier i förebyggande syfte kan lindra eventuell tentaångest.

Ofta är det bra att försöka slappna av. Nedan listas några metoder:

  • Frisk luft
  • Motion
  • Avslappningsövningar
  • Yoga

Om tentaångesten är så svår att studenten har svårt att klara av själva tentan kan terapi eller läkemedel komma i fråga. Detta hör dock till undantagen. Somliga studenter självmedicinerar med etanol eller cannabis men det är lämpligare att vänta med det till tentafesten.

Källa: Wikipedia


 


 

 


Månday morning...

Har jag klivit upp tidigt även om jag inte börjar skolan förrän klockan 13 idag, jag ska nämligen försöka vara lite effektiv och duktig såhär på morgonkvisten. Ska skriva lite på vår teoretiska referensram i uppsatsen och sen tänkte jag försöka hinna med att springa en runda innan skolan också, det vore skönt. Jag och Emma bestämde för över en månad sen att vi skulle börja springa tillsammans varje onsdagskväll, än så länge har vi inte lyckats göra det en enda gång, men jag hoppas att det passar nu på onsdag?

Maddes peruk-fest i lördags blev lyckad! (hoppas jag kan lägga upp bilder senare) Efteråt gick vi till Garbo, ett ställe i Sundbyberg som var trevligt; stort och bra musik. Måste säga att om ni tycker att ni får för lite uppmärksamhet på krogen har jag ett bra knep, ha på er en rosa peruk. Jag var verkligen jätteful i den men alla verkade bara se det rosa spaceade håret och var på mig som sjutton, eller i alla fall mer än vanligt hehe. Påfågeltricket kalas det, att man ska ha någonting på sig som gör att man sticker ut från mängden, pröva det nästa gång ni går ut.  Det funkar nog med en färgglad slips, en hög hatt, en skrikig skjorta eller nått annat utstickande också. För visst är det konstig att när man ska gå ut så tar man ju alltid på sig nått svart, för alla andra ha det, hur kul är det. Inte för att jag går ut för att ragga, som det kanske låter här, men ändå.


Duktig flicka

Idag har jag varit sjukt duktig och tränat tre pass på raken, har man inte tid och träna får man se till att göra det ordentligt när man väl är där. Först ett vanligt jympapass, sen ett skivstångspass och sedan avslutade jag med ett affrodans pass. Dödsjobbiga alla tre så när jag kom hem kände jag mig helt urgröpt och mör, men nu har jag fyllt på batterierna med världens godaste kycklingpasta och en påse ostbågar, så nu känns det som om jag aldrig kommer att bli hungrig igen...


image227

Helgens planer


Lördag Jobb + perukfest


Söndag Sova ut + visning + plugga/tv (beroende på hur jag mår) + simning


:o(

Bajs och skit vi fick inte lägenheten?


Scary!

Idag ska jag och Dennis buda på en lägenhet, FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYvad läskigt!!!! Har inte kunnat sova på hela natten. Troligtvis få vi den inte, så ni behöver ju inte ha för höga förväntningar?


Navelpiercing

Projekt få tillbaka navelpiercing är igångsatt, fick precis igenom ett örhänge som jag får ha där i några dagar. Sedan får jag sätta i ett riktigt nvelsmycke när hålet töjts ut lite mer. För er som inte vet så tog jag ur min navelpiercing för några år sedan och sedan dess gått omkring med ett fult ärr/ål i naveln. Nu resonerar jag som så att det ändå är finare med ett smycke där än ett fult ärr, även om min mage kanske har passerat sina bästa dagar och att det kanske är en aning fjortisvarning. Ska i alla fall testa igen och se om jag känner mig bekväm med det?

image226
Inte min mage dessvärre...

Preukfest ! ! !

På lördag ska jag på perukfest hos Madde, det ska bli så himla roligt. Längtar, känner mig jättetaggad!!!!


Jag ska ha en chockrosa page =) Jättefint (not), ser ut som en riktig hora. Ska ha en svart kort klänning till och lika illrosa nagellack, det bli jättenajs...

Hoppas bara att jag kan tigga till mig skjuts dit, för jag tänker inte åka buss genom hela stan i den där utstyrseln...


Spinning in the silence dark

Och så är man en upplevelse rikare. Var på spinning nyss, fast det var strömavbrott så vi körde utan musik och utan luftkonditionering i mörkret. Sjukt jobbigt! Jag brukar inte bli så svettig när jag tränar i vanliga fall utan mest bara röd, men idag droppade svetten från mig och mascaran rann, tur att det var så mörkt så ingen såg hur sliten jag blev...


Det är inte lätt att vara fjorton...

I helgen på simtävlingen satt jag och pratade med mina fjortonåriga simkillar om tjejer. De klagade på att alla tjejer i deras klass är såna fjortisar så de kan man absolut inte vara tillsammans med "det har massa sånt där pulver i hela ansiktet och skriker hela tiden m.m.". Jag tänkte för mig själv att det kan väl inte vara så farligt och såg någon söt liten tjej framför mig. Är man fjorton år är det väl såna tjejer man vill ha...


Men idag på vägen hem satt jag mittemot två tjejer i deras ålder på bussen och blev med ens mycket mer förstående över deras bekymmer. För om alla tjejer i deras klass är som de här två tjejerna tycker jag riktigt synd om dem. De var de värsta fjortisarna jag någonsin skådat, värsta människorna över huvud taget också för den delen, tror knappt jag kan beskriva. För det första hade de världens utväxt av en misslyckad gul blondering, för det andra ett ton alldeles för mörk brunkräm i ansiktet med årets skarpaste linje vid hakan och klumpar i hårfästet. De satt och smetade på sig att vitt läppglans stup i kvarten, och då var det verkligen vitt, som målarfärg. Klädseln för dagen var pyttesmå linnen nerdragna så halva bh:n syndes en öppen munkjacka över det som var alldeles brun av smink och för små jeans. Hur kan man som förälder låta sin dotter gå ut klädd och sminkad på det där sättet? Men det värsta av allt var ändå deras beteende! De satt och skrek hela bussresan även om de satt precis bredvid varandra, svor i varje mening, spottade på golvet, de han få typ 20 sms på den där kvarten, den ena drog helt plötsligt av den andra en stor toffs med hår ja listan kan göras lång....


Som sagt om alla tjejer var som de här två skulle jag ha bytt klass för längesen om jag vore mina simkillar. Men så illa kan det väl inte vara, det här var något så extremt man skulle kunna ställa ut dem på zoo. Någon trevlig flicka måste det väl finnas för dem...


SumSim kval ! ! !

Ååå va bra mina simmare simmade på eftermiddagspasset idag, känner mig alldeles lyrisk av stolthet och alldeles alldeles jättetrött. Det har varit en lång och hård helg, skönt att det är vardag imorgon.
Godnatt!


Chokladprovning...

Gårdagen var trevlig men lång...


Var i skolan klockan nio för föreläsning. Föreläsaren är nog bland det sämsta jag har varit med om hittills i mina studier. En torr mansgris till revisor som bara läser av oh-bilderna och skrattar som en padda åt sina egna skämt hela tiden. Dessutom pratar han den värsta stockholmskan jag nånsin hört, uttalar allt som en vanlig människa uttalar som ä med e, typ: försekring och eger, extremt irriterande. Efter föreläsningen satt jag och Phia kvar i skolan i några timmar för att jobba med uppsatsen några timmar innan vårt handledarmöte klockan tre. Vår handledare Bengt-Göran är världens sötaste gubbe!


Efter handledarmötet åkte jag och  klippte mig på Urban. Gick hos en trainee frisör, för den jag ville klippa mig hos var upptagen hela veckan och kände att jag ville klippa mig nu nu nu.. Men nästa gång ska jag hålla ut tills hon har en tid, för aldrig mer att jag klipper mig hos ett sånt där sego, två timmar tog det. Wow tänker ni, det måste ju vara värsta frisyren. Men inte då, i och för sig syns det ju för en gångs skull att jag har klippt mig, men jag ser ut som en tönt, som en Annika Jr (inte för att mamma är en tönt men hon är 50 år med en passande frisyr för hennes ålder). Förhoppningsvis blir det lite finare när jag har tvättat det en gång och fixat det själv, om inte så växter det väl ut så att jag blir snygg lagom till nästa sommar, suck...


image223


Dagen avslutades med någonting så trevlig som chokladprovning på Chokladfabriken :o) Det var verkligen trevligt! Det var vår förening i skolan som ordnade det och det var representanter från olika revisionsbyråer där också. Vi fick pröva elva olika sorters chokladbitar, varav de fem första var ren choklad gjorda på olika kakaobönor från olika platser med olika kakaohalt. De sex andra var olika praliner varav de absolut godaste var en som hette Maracaibo och en lakritskola med havssalt (jag gillar ju inte ens lakrits men den smakade allt annat smarrigt förutom lakrits). Måste verkligen tipsa alla om att gå till Chokladfabriken och fika någon gång, kanske ta en varm choklad (gjord på riktig smält choklad) med marsmallows och en liten spännande pralin till. När vi prövat klart gick vi över gatan till Jimmys Steakhouse för ett glas vin. Det var kul att prata med de olika representanterna från revisionsbyråerna, vilket också fick en att få lite ångest inför att vi snart är klara i skolan och ska börja jobba, Hjälp!

image224

Rapport av de senaste dagarna

Äntligen funkar den här skiten igen. Jag som för en gångs skull hade skrivit världens längsta inlägg i Word i söndags, och så funkade det inte när jag skulle lägga upp det, bajs.

I stället bli det en liten summering av de senaste dagarna i Lulis spännande liv:


Fredag


Tränade och åkte sen hem till älsklingen som hade lagat supergoda pannkakor till mig (vilken fredagsmiddag, hehe). Sen somnade vi i soffan framför Let´s Dance, as usual ;)


Lördag


Först jobb, sen utgång med Phia och hennes kompis Mian. Vi var först hemma hos några trevliga pojkar på Söder och sen gick vi till Mango. Var hemma tjugo över fem, zzzzz.


Söndag


Vaknade rätt sliten efter fyra ynka timmars sömn. Men efter två Ipren och ett stort glas vatten och en halvtimmes till sömn så var jag som en ny människa. Gick ut och drack morgonkaffet i den underbara solen som har kommit på besök de senaste dagarna. Tror nästan att jag hann få några små fräknar på nästippen på den där stunden.


Senare tog jag och Dennis en promenad till en visning på ett jätteskruttigt radhus bara en bit härifrån, och vi var långt ifrån ensamma på den visningen. Det har varit ett gammalt dagis där innan och det var det värsta renoveringsobjektet jag någonsin skådat. Det låg ute för bara 1 500 000 kr, vilket gjorde att folk vallfärdade till visningen i hopp om att göra sitt livs affär. Tror verkligen att det fanns potential att renovera upp det där för några hundratusen och sedan sälja det med en jättevinst, synd bara att vi inte riktigt har tid. För det var inte lite ommålning som behövs utan precis allt måste bytas ut, fönster, ventilation, vattenledningar, tak, fasad m.m. + att hela tomten måste grävas upp.


Efter visningen gick vi hem och åt våfflor. Det har varit sjukt mycket våffel- och pannkakeätande för mig på senaste tiden. Tror att jag har ätit våfflor tre gånger och pannkakor två gånger på åtta dagar. Inte bra för Beach -08 men ack så gott. Jag får väl sitta i vassen i sommar (som Max säger). På kvällen var jag på simkommittémöte på Helenes Krog i stan, faktiskt ett ganska bra möte för en gångs skull.


Måndag


Ny kurs startade i skolan: Revision. Verkar sjukt jobbigt! På simträningen var jag arg som ett bi på alla stackars barn som inte var tillräckligt seriösa för deras krävande tränare. Sen åkte jag hem till Dennis och såg på Anna Phil och Vänner och somnade tidigt alldeles toktrött.  


Idag


Tråkföreläsning i tre timmar på förmiddagen, sen gick jag en sväng på stan. Nu har jag precis skrivit klart protokollet från simkommittémötet i söndags och ska åka och jobba nu nu nu oj nu har jag bråttom! Förlåt om det här var ett tråkigt inlägg...