Bästaste köpcentrumet !

Har varit hos Phia och skrivit idag. Efter några timmar när vi tyckte att vi varit alldeles för flitiga åkte vi i stället till Vällingby Centrum som har invigning för sitt nya köpcentrum K:fem idag. Vilket centrum säger jag bara, blir nästan lite avundsjuk det var bättre än att gå på stan, de hade precis alla butiker man vill ha :o)

Köpte ett par jättefina ?sommarklackskor? från Jerns som hade 20 % på hela sortimentet hela helgen. Samt 3 st kortärmade bastoppar från Sisters för 69:-/st (ord. pris149:-st). Sen var jag tyvärr tvungen att skynda hem så han jag han inte köpa nått mer. Men har ni inga planer för helgen kan jag rekommendera er att ta en liten utflykt till Vällingby, för de kommer ha massa bra erbjudanden i alla affärer hela helgen :o)


Bakslag igår

Har precis varit på morgonspinning, applåder till mig! Det är verkligen sjukt motbjudande att gå upp från den varma sköna sängen när mobilen väcker en och man kommer på att man bestämde sig för att vara hurtig och gå på spinning så där tidigt kvällen innan. Men såhär efteråt känns det hur bra som helst, skönt sätt att starta dagen på. Spinninginstruktören Aron hade dock gjort ett nytt pass morgonen till ära, men det var bara en massa konstiga låtar som man aldrig hade hört varav varannan låt var tung hårdrock så det var en besvikelse. Hoppas att han insåg själv att det var helt kass musik och gör om det till nästa torsdag, för bra och peppande musik är verkligen A och O för ett bra spinnpass.

 

I går var Madde och Phia här hemma hela dagen för att det var tänkt att vi skulle skriva seriöst på uppsatsen. Men efter en hel dag hade vi typ skrivit fyra nya rader (som inte ens var bra), gud nu känns det verkligen som vi har kört fast. Typiskt, när det kändes så bra i början av veckan. Vi hann däremot med att äta desto mer våfflor, prata desto mer, titta på lägenheter och resor på nätet, sova en stund, se på Greys Anatomi, ganska slapp och trevlig dag helt enkelt dock bara inte så effektiv i uppsatssyfte. Det är nog nackdelen men att skriva uppsatsen med kompisar, att det inte blir så effektivt. Om man skriver ihop med några man inte känner är det ju inte så att 85 % av tiden går åt till att diskutera livets alla härligheter förutom just uppsatsen. Det är nog inte heller så att man lägger sig och sover ett tag eller ställer sig och gör våfflor eller scones. Men ack så himla mycket trevligare det måste vara :o)

 

Nu ska jag nog se på några fler Greys avsnitt innan det är dags att åka till skolan och träffa mitt dreamteam igen, hoppas vi kommer någon vart idag?


6 år <3

Glömde säga att jag och Dennis hade 6-årsdag igår :o)

image222


Det ska inte vara snö och kallt på landet...

Ojsann, bloggen har visst tagit ett rejält påsklov. Inte bra, jag vet, har man en blogg ska man skriva varje dag annars kan det lika gärna vara. Men jag har faktiskt varit på landet mesta delen av den gångna veckan, och där har vi inget Internet (ännu).


På landet var det snöigt och kallt och jag har inte gjort mycket alls. Första dygnet läste jag Mari Jungstedts senaste deckare I denna ljuva sommartid, som jag kan rekommendera. Har ni inte läst alla hennes tidigare "Gotlandsdeckare" kan ni dock börja med dem så blir det nog bättre. När jag alldeles för snart läst ut boken fanns det inte så mycket mer att göra än att äta, så det är i stort sett det jag har gjort de senaste dagarna ätit och sovit. Så den här veckan får det bli mycket träning och nyttig mat (hm vet redan nu att jag Madde och Phia ska äta våfflor på onsdag), men men, resterande veckan...

image221


Bloggstatistik ? ? ?

Är det någon som vet vad som menas med unika besökare under bloggstatistiken? Är det att en person (en dator) varit inne på min blogg en unik gång just idag? Eller en unik gång för första gången? Fattar ni vad jag menar? Om t.ex. min mamma läser min blogg i morgon, hamnar hon under unik besökare då eller under alla sidvisningar (hon har läst den förut)?


Kan någon förklara i en kommentar


// Blåst röding


Tisdag = Icakassörska

Suuuck vad jag lider varje gång jag jobbar just nu, det är så himla segt och bajstråkigt. Man känner sig helt nervärderad som människa när man sitter där och måste vara glad och trevlig samtidigt som man får ta en massa skit och gnäll från var och varannan kund. Hoppas att jag slipper det där snart, bara några veckor till... Nä nu fick jag ångest, ska vara tacksam att jag har ett jobb, tack Gud!


Tre roligare saker:


  • Fick precis reda på att Petra har en blogg :o) Askul! För hon skriver så himla kul och ärligt, den är genast tillagd i favoriter och kommer att läsas dagligen.

  • I morgon kommer Phia hem igen, eller hon har kommit hem ikväll men i morgon joinar hon mig och Madde i uppsatsskrivandet. Har saknat henne den här veckan, det känns som om hon varit borta i 100 år. Inte för att jag och Madde inte haft det trevligt bara vi två för det har vi verkligen, men det ska bli kul att träffas alla tre i morgon. Vi ska ses hos Madde klockan nio och förhoppningsvis får vi nygräddade scones då, mumma!

  • Vårt nya badrum här hemma är näst intill klart. Det blir rysligt snyggt måste jag säga (kanske kan lägga ut en bild senare i veckan), tack vare duktiga Tobias som slitit här hemma i några veckor nu. Det kommer lätt att bli husets snyggaste rum, så nästa gång vi får gäster får vi nog ta fördrinken i badrummet, eller nått?

Marissa dog =( (som väntat)

Buhu... I morse såg jag klart på säsong 3 av OC, och även om jag visste att Marissa skulle dö så kom det ändå lite som en chock. Så sorgligt! Har känt mig helt nere hela dagen på grund av detta. Dessutom känns det så tråkigt att jag sett klart på alla avsnitten nu, för jag tror inte att jag ska se säsong 4. Tro att det är bättre att sluta nu, då jag har hört att säsong 4 är så dålig. Jag kommer verkligen att sakna den där serien, alla de där snygga lyxiga människorna som det känns som om man känner. Aja livet går väl förhoppningsvis vidare, får väl hitta någon annan serie att titta på om kvällarna...


image219

Vad sjutton ska man hitta på?

Vad gör man en simtävlings- och jobbfri söndag som denna? Umgås med pojkvännen på dagtid för en gångs skull. Men vi kommer som vanligt inte på något bättre att göra än att gå i en massa affärer och göra av med pengar även fast man inte behöver någonting, tragiskt! Vi var först i Farsta Centrum och sen i Sickla. Köpte en potatisskalare, en foundation, scrubhandskar och en boomerangtröja. På hemvägen lovade vi varandra att nästa gång vi har en ledig helgdag tillsammans ska vi inte "shoppa", något annat vettigare måste man ju kunna hitta på. Frågan är bara vad?


Schlagerkväll

Då så, nu är mitt liv berikat med ännu en melodifestival final och ännu en ostbågepåse, tror att jag skulle kunna klarat mig utan båda...

Va sur man blir när man ska försöka engagera sig lite och ringa och rösta och så funkar det inte, samtalet kommer inte fram, nått fel på numret, prövade flera gånger. Då börjar man ju undra hur rättvist det här egentligen är? Tyckte inte att någon låt var sådär superbra i år, utan de flesta var väl lite sådär halvbra. Det var inte som förra året då "Lärar Marie" tog hela mitt hjärta med storm, kan fortfarande inte få nog av den låten, så fin, min bästa gråtlåt. Och på tal om henne så satt jag och Madde bredvid henne och fikade i tisdags, tufft! I år lade jag i alla fall min röst på Rongedal till slut, de var ju lite roliga. Mamma sa att "alla fick ringa och rösta på en låt var", haha, precis som när man var liten och ville ringa och rösta på precis allt.




Att Charlotte vann var väl kanske inte så otippat, men lite trist tycker jag. Visst hon är jätteduktig och snygg, och hennes låt är en "riktig schlager" men kommer hon verkligen att sticka ut i Belgrad? Tveksamt!




Nu när jag ändå är inne på den här lite bittra jargongen vill jag bara passa på att säga att jag är lite besviken på Björn Gustavsson också, tycker att han sackar ner lite för varje vecka. Hade det inte varit för att han är så himla söt och charmig så hade jag nästan tröttnat på honom nu, men han får nog några chanser till. Nor däremot som jag har suttit och suckat åt under deltävlingarna och undrat vad sjutton hon gjort där var ju nästan lite rolig idag...




Nä gud nu får jag nog gå och sova och hoppas att bitterheten försvunnit tills i morgon!


Det blir ingen bullmamma av mig :o(

Typiskt, har försovit mig! Har inte missat någon viktig föreläsning eller så men jag hade planerat att gå upp i tid i dag för att baka bullar till mina simbarn tills i eftermiddag. Så nu får jag försöka komma på en bra nödlösning under dagen. Det är nämligen så att vi har som tradition att alla ska ta med sig något gott, typ tårta eller bullar när de fyller år. Och eftersom jag har fyllt år var det min tut i dag. Kanske ska tillägga att den här veckan och kommande veckan kommer vi att äta tårta på träningen varje dag, alla fyller år nu, hm varför då, nio månader efter vad? Midsommar och första semesterveckan :o) Har bara folk tid att vara passionerade under semestern eller, illa hehe...

image214
Gör barn varje dag, året runt...


Mingel på KPMG

Är förkyld :o( Har suttit hemma och kollat på OC hela dagen. Ska snart åka in till stan för att möta Madde på Coffehouse by George på centralen för tredje gången på en vecka, de börjar nog tröttna på oss där. Vi ska planera lite inför vår träff med Swedbank och vår uppsatshandledare i morgon. Sen klockan 18 ska vi på "mingelkväll" på KPMG.

image213

Luli 22 år i dag :o)

Jaha, så var man 22 år då, börjar ju bli riktigt gammal nu. Vad har jag åstadkommit i livet än så länge egentligen, inte mycket. Får ta och skärpa mig tills nästa år för när man fyller 23 år tycker jag att man ska ha "kommit någon vart", det känns lite som en "riktig" vuxengräns. När man blir myndig vid 18 är man ju långt ifrån vuxen, mer som en stor fjortis som i och för sig får köra bil och gå på krogen, vid 20 får man gå på systemet, men är inte så himla mycket mer vuxen för det. Men om någon säger att den är 23 år så ser jag den som en vuxen ansvarsfull person (med typ tre barn, villa och volvo, haha!), så jag har ett år på mig att "vuxna till mig".


Nästa födelsedag ska jag ha:


  • Flyttat hemifrån till en mysig lägenhet jag trivs i
  • Förbättrat mitt CV
  • En plan på vad jag ska jobba med när jag pluggat klart (då om några månader)
  • Rutmage ;)

Får se om jag lyckats om ett år...


Ska skärpa mig, lovar...

Nä fy bubblan nu har jag varit sådär dålig på att blogga igen. Men sen jag kom hem från fjällen har det varit så mycket på G hela tiden, och jag har inte varit hemma utan att ha nått viktigt att göra (dvs. bloggtid) en endaste gång typ. Ska försöka skärpa till mig lite nu i alla fall, den här veckan blir nog lite lugnare.


Vi har precis kommit igång med vårt uppsatsskrivande i skolan, kandidatuppsats alltså. Jag, Madde och Phia ska skriva den tillsammans. Jättekul att vi tre gör det ihop, men samtidigt väldigt o-effektivt, då vi har så himlans mycket annat att prata om varje dag som är mycket roligare. T.ex. har vi i veckan haft djupa diskussioner om bland annat otrohet, och gjort listor över vilka tv- serier vi har gemensamt intresse i, haha. Vi ska i alla fall försöka skriva en uppsats om revisionspliktens avskaffande utifrån ett kreditgivarperspektiv, vi får se om vi lyckas, än så länge känns det väldigt trevande. Den kommande veckan åker dessutom Phia (the teamleader) till Kanarieplayarna med sin pojkvän, så nu kommer det väl gå ännu trögare med arbetet. Nä då, jag och Madde ska nog visa vad vi går för ;)



Sammanfattning av helgen:



Fredag

  

Plugg med Madde på Coffehouse by George på Centralen, vi skickade ut mail till olika banker. Senare på eftermiddagen åkte jag till Båtmässan och mötte upp Dennis med familj. Vi gick där tills de stängde och kollade runt, längtar tills sommaren! Sen åkte vi hem och åt Thaimat och somnade i soffan ;)


Lördag


Släkt och några vänner var hembjudna hit på kalas på kvällen. Så dagen bestod i handling och matlagning. Från vi vaknade tills kl. 15.00 hade vi dessvärre inget rinnande vatten hemma, för det var någon lening som hade gått av. Vid sådana tillfällen märker man verkligen hur beroende man är av vatten i precis allt man gör. Inte minst om man ska laga middag till 17 pers. Vi fick gå och hämta vatten i dunkar några gator bort, som om vi bodde i ett riktigt u-land. Kvällen blev lyckad och jag fick många fina paket :o) Bland annat en flytväst, ett dubbelvåffeljärn, en dammsugare, presentkort på Åhléns, spinningbyxor, ett armband, ett fint fat från Mateus...


Söndag

  

Simtävling i Solna precis hela dagen. Det gick väl bra för de flesta, fast jag tror att det skulle ha gått ännu bättre om inte bassängen var som ett litet badkar. För en gång skull var det nästan tillåtet att skylla lite på bassängen. Ett Sum-Sim kval blev det i alla fall för en av "mina killar" på 200 bröstsim, den killen slutar man aldrig att förundras över, stort grattis!


Vad gör du själv som är så himla kul?

Någonting som stör mig ganska mycket är att om någon frågar vad man "gör", och man säger att man pluggar ekonomi verkar det vara helt OK att säga:


  -        Aha, men fy va tråkigt...


Eller


  -         Okej, (och titta på en med den mest skeptiska blicken) vill du jobba med det eller?


Jag förstår om civilekonom kanske inte är yrket alla drömmer om, men jag skulle dock aldrig få för mig att säga att det lät skittråkigt om någon berättade att de pluggade till lärare, undersköterska, arkeolog eller vad sjutton som helst som just inte jag pluggar.


Hemavan & Sälen

Jaha då var man hemma igen efter över en vecka till fjälls. Riktigt skönt att vara hemma, även om jag har haft det väldigt bra på mina resor. Nu har jag lagt upp brädan på vinden, för nu får det vara färdigåkt för i år.


Sammanfattning:


Hemavan

  

De första dagarna var det en massa pudrig nysnö i backarna, vilket innebar helt underbar åkning. Tror aldrig att jag åkt på så bra underlag förut. Åkte även väldigt mycket i en brant skog som alla ungarna älskade. Där var det säkert en meter lössnö, så det gällde att inte ramla för då var det årets pers att ta sig upp igen. Helt galet kändes det när vi var 20 pers som kastade oss ut i den där skogen gång på gång med noll koll, livsfarligt men superkul! Tur att det inte hände någon allvarlig olycka, för i efterhand skulle det nog vara svårt att förklara för föräldrarna varför vi drog med dem dit ut i den där branta skogen. Det var nog trots allt jag som skadade mig mest på resan, då jag i full fart körde in i ett träd med benet. Det sa tvärstopp och för en stund trodde jag att jag dött, men så illa var det inte, repade mig ganska fort.


Alla simmarna skötte sig så himla bra på resan och var väldigt trevliga och positiva, kul. Detta gjorde att det blev väldigt bra stämning och sammanhållning, alla var med alla. En kväll fick vi strömavbrott mitt under träningen. Det höll i sig i flera timmar så det blev till att duscha och byta om i mörkret och sedan mysa ihop oss i uppehållsrummet och leka lekar. När det var dags att sova hade det ju hunnit bli så kallt (not) i rummen, så tjejerna var bara tvungna att sova inne hos killarna för att hålla sig varma. Tänk vad snäll man är som tillät det, det var annat på min tid, då man typ blev halshuggen av tränaren bara man vistades inne i killarnas rum efter klockan nio.


Sälen

  

Efter 14 timmars bussresa hem från Hemavan satte jag mig på en buss upp till Sälen i nästan 7 timmar. När jag kom fram och möttes av en full pojkvän i extas kände jag mig extremt otaggad och grinig och ville bara åka hem igen. Väl inne i stugan blev jag dock snabbt på bättre humör, och efter en god middag och några glas rödvin och lite Jäger (fick ta vad som fanns) var jag på topphumör. Kanske på lite för bra humör, för ska jag vara ärlig så har jag inte en solklar bild av hur kvällen fortskred. Vi gick i alla fall ut och jag tror mig minnas att jag hade riktigt roligt.


Nästa morgon var det dock inte lika kul, när jag mådde pyton och dessutom var tvunget att betala 300 spänn för ett litfkort. 300 spänn för att illamående få ta sig ner för isiga korta backar en dag. Nä nu låter jag väldigt negativ, men efter en vecka i Hemavan så kändes Sälens uppkörda backar sådär sista dagen på sportlovet inte allt för skojiga. Sittliftarna var i alla fall ett stort plus.


Lördagskvällen tillbringades med pizza, läsk, ostbågar och chips framför melodifestivalen, och jag tror att jag låg i sängen innan klockan tio, helt slut!


Det var i alla fall helt klart värt att åka upp till Sälen. Har varit lite skeptisk till ifall det verkligen skulle vara värt det? Även om skidåkningen inte var toppen, så var allt annat det...


P.S. Jag har umgåtts och sovit under samma tak som en kändis. "Bonde söker fru Isabelle" bodde i vår stuga, hon är kompis med min kusin Johanna. Inte för att jag visste vem hon var, men alla andra verkade ju veta det, koolt va ;) D.S.