Crazy Night!!!

Tentan är över!!! =) Är alltid så skönt när man gjort en tenta, spelar inte så stor roll hur det går, det är ändå en sådan lättnadskänsla. Jag hoppas att det gick bra, kändes väl sisodär, ungefär som det brukar göra. Jag blev i alla fall klar ganska fort, om det nu är bra?



I kväll har det varit Crazy Night i Tyresö Centrum (hippt värre) som jag har irrat runt på som en vilsen trött själ. Fyndade Rosenrot tabletter, så jag ska piggna till lite. Har hört att det ska vara bra och det var specialpris på dem i kväll. Sen köpte jag en brun tråktröja på H&M, samt lite trosor på Lindex för 10kr styck.


 

Den här veckan har jag varit en frånvarande och oengagerad tränare, förlåt! Ska bättra mig, nästa vecka ska jag komma på alla träningar och göra riktiga superduperpass. Köpte i alla fall en stor påse godis till simmarna i dag för att gottgöra mig lite. Hoppas att de fick någonting, så att inte Jörgen ätit upp hela påsen innan träningen var slut. Lycka till på KM också, håller alla mina tummar och tår för er!

I morgon bär det av på sim-konferens, fredag, lördag söndag. Hoppas at det blir lika bra och intressant som förra året och lika god mat.

Max säger att jag har en gelékropp, varken tjock eller smal, kul =(


Vilken pers!!!

I kväll efter träningen med ungarna simmade jag och Jörgen själva, vilken pers säger jag bara! Är helt slut i kroppen och hela huvudet dunkar fortfarande av syrebrist, och ändå simmade jag bara 1200m. Jörgen tyckte i alla fall att jag var jätteduktig, han skickade till och med ett sms och sa att han var riktigt imponerad =). Ska nog börja försöka simma en gång i veckan, känns som om det vore ett bra komplement till min vanliga träning…

   

Fick just reda på att jag fick VG på min organisationsuppsats jag skrev för ett tag sen. YIPPIE!!!! Mitt första VG på hög nivå ;). Nu jäklar känner jag mig lite mer inspirerad till att plugga ordentligt inför tentan i marknadsföring som jag har på torsdag. Har dessutom ätit fisk två dagar i rad nu, så lite smartare borde jag ju ha blivit.

   

Snart är det Prison Break!!!


Jag hatar snigel...

P3 har gjort massa  sköna Björne och snigel parodier, vissa är riktigt roliga.
Om du inte har hört dem och känner dig på humör gå in och lyssna under länken björne här nedan.



Björne




Hälsomässa, barnvakt och simning

I fredags var jag på Hälsomässan med Madde i klassen, det fanns väldigt mycket skojigt och intressant att titta på! Det roligaste var nog den senaste träningstrenden vibrationsträning, som jag prövade. Man står på en platta som vibrerar som bara den, så att alla muskler i kroppen spänns och får jobba. Det värsta var att man stod mitt i en mässgång och prövade det här, så alla som gick förbi kunde inspektera hur allt fläsk och hud man har på hela kroppen dallrade som aldrig förr.  Det påstods att 10 minuter på den där saken skulle motsvara 1,5 timmes styrketräning, och det kan säkert stämma för efter 10 minuter på högsta skaknivån kändes det ordentligt i hela kroppen. Skulle lätt vilja ha en sån där framför TV:n som man bara kunde stå på ett tag varje kväll och sedan få värsta slimmade kroppen på köpet. 



I går var det dags för ICA igen, ganska segt som vanligt. På kvällen var jag och Dennis barnvakt åt våra favoritungar Wilma och Felix. Det var verkligen mysigt kändes som om vi var en liten familj, och jag fick självklart lite villhabarn sug. Vi åt tacos och godis, sjöng karaoke, såg på film och myste i soffan. Det blev dock rätt sent, så i natt har jag bara sovit tre timmar för i dag skulle upp tidigt på simtävling. Tävlingen gick faktiskt riktigt bra på många håll och nu har jag blivit riktigt inspirerad till att trycka på träningen riktigt hårt framöver, för nu är det inte några tävlingar på länge. Skulle vara kul om alla simmarna också kunde känna denna inspiration till att träna ordentligt.




Den kommande veckan kommer nog inte att bli den roligaste i mitt liv, för den kommer att bestå av plugg, plugg, plugg och lite mer plugg. Har tenta på torsdag, och jag känner inte att jag ligger allt för bra till. Men det gör jag väl i och för sig aldrig.

 



Nu ska jag nog snart gå och sova, men först ska jag äta fiskgratäng



Dagens onyttiga lunchtips!

Om du har några (ca 4 st) kalla pannkakor i kylen rekommenderar jag dig att pröva min superba pannkakspytt. Har precis ätit den till lunch och det var riktigt smaskigt.

  

Du tar några kalla pannkakor och strimlar dem i fina små bitar (ungefär 1 kvadratcentimeter stora). Sedan steker du pannkaksmassan i ganska mycket smör och stör på lite socker över alltsammans några gånger medan du steker. När pytten känns genomstekt, varm och frasig är det klart. Serveras antingen med bara lite extra socker på eller sylt och grädde. Kanske inte så advanced men väldigt mumsigt!

  


Smaklig måltid!

 

Varm choklad är underskattat!!!

Denna tisdag började inleddes med en halvtimmes iskall biltur i mörkret hem från Dennis. Klockan tio var det dags för möte med Stockholms Simkommitté i Eriksdalsbadet, men det var bara jag och Janne som kom ihåg att det var möte så vi gav upp ganska snart. Vi gör ett nytt försök på torsdag! Men tur i oturen så hann jag ju i stället träffa gruppen på ett fik i Gamla Stan. Drack en varm choklad med vispgrädde, himmelskt gott! Den fick mig att börja längta till Sälenresan, då ska jag minsann dricka varm choklad varje dag och starkare grejer också för den delen, vi siktar väl på polissnöskoter hem ifrån afterskin eller vad säger du Hanna ;)? Längtar! Så här flådigt ska vi bo:

  

  

Fast först ska det ju bli jul, jag måste ju börja med att se fram emot julen som är min absoluta favorit på året. Förra julen blev lite av en flopp då vi var i Spanien. Det var en mysig resa på många sätt, men på julen vill jag vara hemma och allt ska vara som det alltid brukar vara; vi ska vara hos mina kusiner på själva julafton och här hemma hos oss på annandagen och äta kalkon. Så den här julen känns det som om jag har extra mycket julmys att ta igen.

 


Efter gruppträffen gick jag och Sophia och tittade lite på glasögon till henne och väskor. Jag känner verkligen ett starkt sug efter en ny fin väska. Har väl egentligen aldrig varit någon ”väsktjej”, som många av mina kompisar. Jag har liksom haft en väska i taget, en lite halvtaskig och använt den till den gått sönder. Men jag har insett att väskan är en väldigt viktig och rolig detalj, så från och med nu ska jag bli en ”väsktjej” =). Hittade i alla fall ännu en Mulberryväska som jag blev kär i, Elgin hette modellen. Det enda problemet är bara priset. Mer pengar åt folket säger jag bara! (eller i alla fall åt Julia) Men om jag nu ska bli en ”väsktjej” så kanske jag i och för sig borde sikta på att skaffa några olika väskor, att variera mig med. Inte en enda väska, (för 7500kr), för köper jag den kommer jag nog inte vara så sugen på att köpa väskor ett tag framöver.  

 

Dennis ringde precis och frågade om jag ville vara barnvakt åt Wilma och Felix med honom på lördag, och det är så klart att jag vill, mysigt!

 

 

Undra om jag får någon chokladkalender i år föresten?

 

 

 Dröm söta drömmar!!! om mig ;)


Sjuk?

Jag mår illa! Tänk om jag håller på att få kräksjukan som alla pratar om, hjälp!!!

Min trevliga dag i dag:

 

08:30             Väckarklockan ringer! Frukost tillsammans med M&P; ägg, kaffe, Bämhultsjuice  och A-fil.

  

10:00             Skivstångspass! Måste hinna träna en gång till i morgon, annars blir det 100 spänn i Jörgens ficka igen, och den tanken står jag inte ut med. Det är som pappa säger, att jag är dum i huvudet som snål vad om att träna tre gånger i veckan med honom som är både snål och träningsnarkoman. Men skam den som ger sig!

 

11:15             Fika med la Familja. Annas Pepparkakor är som ostbågar, har man stoppat en i munnen kan man inte sluta, speciellt inte om man tränat precis innan.

  

11:30             Duschning, sminkning och påklädning.

  

12:30             Jag och Dennis tar bussen in till stan.

  

13:10-17:00  Shoppingrunda. Åhléns, Gallerian, H&M, NK, Cross, Filippa K, Peak, sen stängde alla affärerna, innan vi kände oss riktigt klara. Det enda vi införskaffade oss var en klänning till mig som jag inte riktigt vet när jag ska använda, kanske på nyår. Inte en enda julklapp hittade vi!

  

17:00             Middag i Kungshallen, Fläskfilé Santa Fee för båda två, finns det någonting godare? Har ni inte prövat den så kan jag starkt rekommendera den.

  

18:00             Bio, The Guardian ,jättebra faktiskt. Är alltid kul att gå och se en film som man inte har så höga förväntningar om innan, blir ofta bättre då. Det vore en bra film och se på julavslutningen med simmarna, mycket simning och styrketräning.

  

21:30             Hemma igen! Ska sätta mig och läsa det sista inför morgondagens grupparbete nu, känns lite surt när alla andra här hemma sitter och tittar på Tusenbröder.

 

Idolfredag

Efter att ha varit hos läkaren med pappa åkte han och jag till på en liten shoppingrunda. Hittade en skidjacka, så det kan ni stryka från önskelistan ;). Det blev dock ingen Peakjacka, utan lite otippat en Everest, men den var riktigt fin. Hoppas bara inte alla andra också tycker det, risken att inte vara ensam om jackan i liftkön känns ju ganska stor när man köper en jacka på Stadium. Hittade även ett par svarta Filippa K jeans som satt som en smäck för en gång skull.

 

Jacka

Träningsnärvaron på simmarna är nu uppdaterad jag tänkte att förutom Haribopåsen kan vinnarna få en hedersomnämning här på min blogg. De 5 tappra själarna som behagade att komma ner på mer än 80% av träningarna den senaste perioden är: Linda, Anna, Linnea O, Elin och Estelle, bra jobbat tjejer!!! I och med denna hedersomnämning förväntar jag mig att antalet namn där ska öka explosionsartat till nästa periods redovisning. =)

 

Känner mig lite övergiven denna fredagkväll, då lillebror och pojkvän drgit in till stan och lämnat mig hemma. Men det gör iof inte så mycket, för jag behöver ändå sätta mig och plugga lite. Men först idolavgörandet! Kan slå vad om att Felicia åker ut. Trodde först Johan, men eftersom han lyckades få alla tjejer att börja lipa, i alla fall mig, så får han nog vara kvar en vecka till. Förstår inte vad som tog åt mig när jag satt och grinade till halva Idol i dag? Hoppas i alla fall att det kommer att vara Markus och Erik i finalen, allt annat vore dumheter.



Kära Tomten!

Det här önskar jag mig i julklapp. Jag har varit väldigt snäll i år så jag hoppas att jag åtminstone kan få någon av sakerna…

 

 
  • En skidjacka eller rättare sagt en snowboardjacka, helst en Peak. Den här är min, men jag vet inte om en rosa kanske blir lite to much, eller vad tror ni? I så fall finns den i andra fina färger också.

  
  • Roliga Pandora-pluppar till mitt armband, vill att mitt ska vara lika fint som det på bilden.
 

 
  • En väska! Är verkligen i stort behov av en snygg väska. Denna otroligt fina Mulberry Bayswater skulle inte sitta fel över min axel.
  
  • En pulsklocka. Inte för att jag känner mig allt för haj på det där med pulser och så, men det verkar väldigt kul och givande att träna med en sådan. Såg att de gjorde det på Toppform eller vad det nu heter här om dagen. Och man kan ju alltid lära sig.
  
  • Årsförbrukning av Lancômes L´Extrême mascara! Tar ju slut på ett kick och mascara är väl inte det jag helst av allt vill lägga mina pengar på var och varannan månad.
 
  • En mysig pyjamas! Gillar inte att ha saker på mig när jag sover, men däremot är jag ett stort fan av att ta på mig pyjamas så fort jag kommer innan för dörren hemma, typ.
 
  • Har nog motvilligt börjat inse att tiden för min underbara morgonrock är förbi. Det är inte direkt så att man skulle kunna tro att det faktiskt är en morgonrock från Christian Dior jag struttar runt i här hemma på mornarna. Den är 20 år gammal (mamma köpte den när hon skulle in på BB och få mig) och har stora hål lite här och där, och fläckar som inte går bort. Men ack så skön den är. Så det blir inte lätt att hitta en som går att jämföra med den.
 
  • Skidglasögon, mössa, snowboardvantar och underställ. Känn som om jag behöver uppdatera hela min utrustning inför skidresan till Sälen v.1. Om jag dessutom ska till Åre v. 5 finns det ju ännu större anledning till detta, där vill man ju inte gå runt och se ut som Stig H:s dotter ;)
 


 

  • En ny uppsättning Björn Borg trosor. Hade min period för ett tag sedan när jag införskaffade mig BB-trosor var och varannan vecka. Men nu börjar alla dessa favoriter bli aningen utslitna, och känns inte allt för heta. Skulle därför behöva en ny uppsättning, för det finns inga bättre trosor en dessa.
 
  • Träningsskor
  
  • Saker till mitt framtida hem. Typ en sån här mackapär, stavmixer tror jag det kallas, är ju väldigt bra att ha inför framtiden, men inte så rolig att köpa. Samma sak med t.ex. strykjärn,  kastruller och vispar. Klädnypor  behöver ni inte köpa, för de skulle jag vissa få av svärmor.
  
  • En rattmuff till min iskalla lilla bil
  
  • Ett bra nedladdningsprogram till min dator, var länge sedan vi hade ett nu och det känns lite tråkigt. Vill ju ladda hem massa nya låtar.
  
  • Sist men inte minst önskar jag mig en snäll bror! Glad mamma! Frisk pappa! Förstående pojkvän! Lyckliga simbarn! Och bekymmersfria vänner!
  

Sedan är bara frågan vad man ska hitta på för nått till alla andra. Men det tar vi någon annan dag!

  

Fel..

Okej, det funkade nte att göra så där med länken...

Gå in på assöt under länkar och titta i stället..

Godnatt!

Förlovning...

Efter elva timmars välbehövlig sömn och en i mina ögon härlig frukost, kaffe och knäckemacka med ost, (jag vet är inget frukostfan) begav jag mig till Friskis för veckans första träning. Nu jä*lar Jörgen! Där träffade jag Helena, min allra första kompis. Hon har precis kommit hem från två veckor i Thailand och såg oförskämt brun och fräsch ut. Känner verkligen att jag skulle behöva lite solbränna mer än någonting annat i skönhetsväg nu.  Hon och och hennes pojkvän Erik hade förlovat sig där nere =) GRATTIS!!! Har väl haft några bekanta i min ålder som förlovat sig förut. Men då har det varit de mest oseriösa paren i skolan som typ gjort det som en kul grej, för att sedan göra slut en månad senare. Men mellan Helena och Erik känns det inte alls oseriöst, utan väldigt fint och jag önskar dem all lycka till, hehe. Undrar om han gick ner på knä och frågade om hon ville gifta sig med honom? Jag skulle nog inte vilja att Dennis gjorde det. För då skulle jag säkert sabba allt och börja asgarva för att det skulle kännas så löjligt, och så skulle han bli sur och tycka att jag var oromantisk, och så skulle det vara förstört. Fast om några år kanske orden vill du gifta dig med mig inte känns lika långt borta, så då kanske jag skulle kunna hålla mig för skratt. Fast jag skulle nog föredra att han friade på en annonsplats i tunnelbanan lr nått annat lite mer spejsat sätt i stället =)   Men antagligen blir det väl lika tråkigt som mamma och pappa att man ”bara bestämde det”. Nä gud va torrt! Vi, eller jag iaf har bestämt att vi ska vänta med att förlova oss tills vi har råd med Efva Attling ringar, för det vill jag ha ;)


Kolla in länken nedan om ni inte redan sätt den. Sötaste på länge!!!



 
http://www.youtube.com/watch?v=sjCpT8NbmME 

Helgrapport

Tänk att helgerna tar slut så fort! I och för sig tycker jag att veckorna också har gått väldigt fort på sistone, men det skulle inte skada med en extra helgdag i veckan. 

 

Helgen har varit skön och trevlig, dock har jag inte direkt gjort nått sensationellt. Efter skolan i fredags var jag först på ett riktigt skönt friskispass. Tänk att det kan skilja så mycket från pass till pass. Ibland blir man nästan inte ens svettig och känner sig inte alls motiverad, medan man på ett annat pass kämpar i så man nästan spyr. Det här var i alla fall ett sånt där ta i tills du nästan spyr pass, riktigt skönt! Kvällen tillbringade jag tillsammans med min favorit-Hanna. Det kändes som om det var länge sen vi hade en vara-hemma-å-bara-mysa-kväll ihop, så det var riktig trevligt. Hon sov över, och på morgonen därpå tog vi på oss våra röda ICA-outfittar och åkte till våra självscanningskassor, hon till Tyresö och jag till Brandbergen. Kul att vi jobbar exakt samma dagar och tider, fast på olika affärer.

 

Lördagskvällen tillbringade jag tillsammans med familjen och pojkvännen. Åt en god farsdag-middag i förskott, och jag och Max gav pappa sin present, ett roligt sällskapsspel. Det gäller ju att alltid ge bort presenter som man själv kan ha lite nytta av ;)

 

I dag var det simtävling; Aquarapid International. Försökspasset på förmiddagen gav många fina resultat, kul att se att alla verkar vara på gång. I pausen lunchade jag med Hanna. Till finalen på eftermiddagen hade jag tre knoddar, Christoffer 100br , Anna 100ry och Linda 100ry och 100fr. Alla tre gjorde mycket bra ifrån sig, och det var en mycket nöjd och stolt Julia som åkte från tävlingen direkt till Dennis farfar på släktmiddag. Väldigt trevligt och gott som vanligt!

 

Jag klarade föresten inte träningsvadet den här veckan = 100 kr fattigare. Surt! Men nästa vecka, då ni…

 

I morgon är det föreläsning och grupparbete igen. Känns som om den här kursen är väldigt intensiv. Inte alls lika många lediga dagar som vi brukar ha. Det gillar jag inte riktigt…

 

Bedtime, dröm sött!


Mongobilder =)

Jag har upptäckt en väldigt underhållande fotofunktion på min nya mobil. Den förgyllde dagens annars ganska torra föreläsning.

 

Se så fina vi blev:    =)


Fula ankungen och vackra Phia
Fula ankungen och vackra Phia

Marcus
Marcus

Madde
Madde

Jag
Jag
Jag


Nu ska jag åka och storhandla mat till familjen, det har blivit mitt uppdrag här hemma den senaste tiden.. Känner att jag måste avlasta mamma lite nu när pappa inte kan göra så mycket. Sen ska jag iväg till simhallen som vanligt. I dag ska jag testa en ny lek med simmarna, Hajroulett heter den, hoppas de tycker det är kul. För det känns ju som om simträningen lätt blir lite enformig, och det behöver den ju vara också. Men ibland kan det vara kul att hitta på nått lite annorlunda. Ska försöka hinna ut och springa en runda också, annars finns det nog risk att Jörgen blir 100 kr rikare på söndag, för jag har bara hunnit träna en gång den här veckan, och helgens shema är fullspäckat så då hinner jag nog inte heller träna. 3 gånger blir tufft, men det ska nog gå!!!


Bloggoskulden

Hallojsan och välkomna till min nya supertrevliga blogg =) !

Har gått och varit sugen på att börja blogga ett tag nu, men har tänkt att jag ska vänta tills det händer nått extra kul i mitt liv, som jag kan skriva om. Men jag har nu insett att mitt liv nog inte blir så mycket roligare än så här ;) Så därför tog jag min lediga dag i dag till att göra en superlista om mig själv, som en introduktion till mitt bloggande...

JAG:

Namn: Julia Maria Lindholm

Ålder: 20 och ett halvt

Längd: 169 cm

Ögonfärg: Blå

Hår: Rödbrunt

Familj: Mamma Pappa och Max

Stjärntecken: Fisk

Klädsel just nu: Ica outfiten

Vill: Ha en mysig lägenhet

Har: Världens bästa familj

Hoppas: Att Max klarar uppkörningen snart

Längtar till: Julen och fjällen

Jobbar: På ICA Brandbergen

Pluggar: Ekonomi

Kör: Peugot 206 xs

Tränar 1: Friskis, springer, promenerar…

Tränar 2: B-gruppen

Ogillar: Snålhet

Är rädd för: Ormar, döden och mörker

Älskar: Dennis

Positiv egenskap: Omtänksam och engagerad

Negativ egenskap: Auktoritär

Tror på gud: När jag känner att det behövs

Sjunger: Gärna i duschen och i bilen

Gråter: Ibland

Önskar: Att pappa ska bli frisk

Käraste ägodel: Kajsa

Beroende av: Nässpray

Last: Ostbågar,

Antal kuddar i sängen: 2 hos mig, 4 hos Dennis

Tycker synd om: Ensamma människor

 SENASTE:

Bilturen: Hem från jobbet

Sedda biofilmen: World Trade Centrer

Ätna maten: Falukorv i ugn med potatismos

Lästa bok: Organisationsteori av Mary Jo Hatch (ej att rekommendera)

Telefonsamtalet: Emma

Fikat: Latte och cheesecake på Notholmen i går

Köpta klädesplagg: Svart omlottklänning på H&M

 FAVORIT:Sällskapspel: Cranium, monopol och poker

Nummer: 11

Läsk: Fanta

Drink: RedBull Vodka

Känsla: Kärlek, och när man klarat en tenta

TV-serie: Prison Break och Anna Phil

Lösviktsgodis: Persikor och blå bumlingar

Julkalender: Sunes Jul

Klädesmärke: Peak, Bomerang, Gant och Filippa K

Mat: Tacos och tournedo

Sport: Simning

 ANTINGEN ELLER:Te lr Kaffe

Sommar lr Vinter

Krogen lr Hemmafest

Vin lr Öl

ICA lr Konsum

H&M lr Zara

Chips lr Godis

Kolsyrat lr vanligt vatten

Motorbåt lr Segelbåt

Skärgården lr Fjällen

Häst lr Ko

Snowboard lr Skidor

Spara lr Slösa

Jag lovar att jag inte ska bli en såndär bloggare som bara skriver en massa listor om sig själv, för det tycker iaf jag är rätt tråkigt att läsa...

Dags att sova snart... Natti Natti!!!